LG G2 službeno predstavljenNakon višemjesečnih špekulacija i glasina te nakon jutrošnjeg curenja službenih slika, LG je danas u New Yorku službeno predstavio svoju novu perjanicu pod nazivom LG G2. Na ovom modelu LG primjenjuje novu politiku nazivlja koja izbacuje stari naziv Optimus, što možemo protumačiti simboličnim zaokretom u LG-evom pristupu tržištu.

Kao što je već poznato, LG G2 dolazi s 5,2-inčnim 1080p zaslonom, pogonjen je četverojezgrenim Snapdragon 800 procesorom takta 2,26 GHz u društvu s Adreno 330 grafičkim procesorom. Ima 2 GB RAM-a, 13 MP/1080p kameru s optičkom stabilizacijom slike, 2,1 MP prednju kameru i što je vrlo zanimljivo, bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Interna memorija ima kapacitet od 16, odnosno 32 GB, ovisno o modelu, a operativni sustav na kojem je uređaj temeljen je Android 4.2.2. Nažalost, memorijske kartice nisu podržane. Kao što je bilo vidljivo iz slika koje su ranije procurile, LG G2 se ističe po tome što mu se fizičke tipke (uključivanje i podešavanje glasnoće) nalaze na poleđini, odmah ispod leće kamere.

Od ostalih zanimljivosti navedimo da LG G2 ima mogućnost reprodukcije 24 bit/192kHz HiFi zvuka. Tu je još i tzv. Guest mode funkcija koja omogućuje stvaranje višestrukih profila na uređaju, slično kao na tabletima. G2 donosi i tzv. Slide aside funkciju koja omogućuje pozivanje određene aplikacije iz memorije jednostavnom gestom. Capture Plus uzimanje screenshotova podiže na višu razinu. Tako LG G2 omogućuje "snimanje" cijele web stranice i izrezivanje potrebnih dijelova.

Dimenzije uređaja iznose 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, a masa 143 grama.

Iz LG-a najavljuju da će G2 biti globalno dostupan kroz sljedeća dva mjeseca.

U nastavku pogledajte nekoliko promotivnih videa