LG G3 – Recenzija

Baterija

Kad je LG najavio QHD rezoluciju na G3, najveća zabrinutost je bila kako će se to odraziti na trajanje baterije. Tijekom testa, baterija se znala pokazati odličnom, ali i sasvim prosječnom. Štoviše, znala je biti i nešto ispod prosjeka prvih dana, no svakim danom je bivala nešto bolja, kako se razrađivala. Usporedno s G2, ipak je lošija i tu nema diskusije.

Prvih sati nakon što se skine s punjača, baterija se ponaša baš kao i na G2. Što god radili i kako je god cijedili, ona polako i postupno ide prema 80% gdje dođe nakon otprilike 90 minuta uključenog zaslona. No, tada kao da se dogodi neki prijelom i u 30-ak minuta padne na ispod 60%. Što se to ključno dogodi i zašto se toliko brže počne trošiti, nismo uspjeli saznati. Najgore je kada se uređaj malo više zagrije. Dovoljno je da osjetite kako je mlak u ruci i znate da slijedi drastičan pad postotka napunjenosti.

Na kraju dana, nije nas ostavio ispod 4 sata uključenog zaslona, a jednom je prešao i 5 sati. Tako da kad zbrojimo sve, prosječnom korisniku će ovo biti i više nego dovoljno za jedan dan aktivnijeg korištenja. Oni malo zahtjevniji koji više snimaju ili igraju igrice, vjerojatno će pred kraj dana tražiti punjač ili još lakše i brže, umetnuti zamjensku bateriju jer je ona lako izmjenjiva.

Zaključak

Sve u svemu, skeptici će reći kako je G2 bolji omjer uloženog i dobivenog, no uostalom, to je tako uvijek u vrijeme izlaska nasljednika. Iako su razlike u snazi minimalne i realno nikad manje, na ostalim područjima to su dva slična, ali potpuno različita uređaja.

G3 je ponajviše obilježila QHD rezolucija, no on je puno više od toga. Konačno je tu izmjenjiva baterija kao i proširiva memorija, puno lijepše sučelje kao i puno viša kvaliteta izrade. Bio to isti senzor kamere ili ne, slike jednostavno u tren oka ispadaju bolje i lijepše, a video mirniji s nešto boljom kvalitetom slike, boljim snimljenim zvukom i zahvaljujući laserskom autofokusu, s puno većom preciznošću.

Novi zvučnik je miljama ispred onog lanjskog, a tipke su puno ugodnije i kvalitetnije na dodir. S minimalnim povećanjem gabarita dobili smo oko 15% više površine zaslona. Neki će reći kako bi se G3 trebao svrstati među phablete, ali on se ne doima takvim. Uređaj je to koji s malo kompromisa nudi mnogo toga, a ukoliko LG riješi softver i dječje bolesti, teško će mu se naći mane.
Na kraju krajeva, zaslon je stvarno odličan s minimalnim zamjerkama i to sigurno ne kažemo samo zbog QHD rezolucije već svega ostalog.Ukratko, G3 je u početku možda privukao našu pažnju iznimno visokom rezolucijom zaslona, ali nas je na kraju pridobio svime ostalim.

Video recenzija

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT