LG navodno gasi mobilni odjel

Početkom godine, korejski mediji objavili su da LG razmatra prodaju svog odjela smartfona vijetnamskoj Vingroup grupaciji te da su na stolu sve opcije kako bi se riješilo pitanja mobilnog odjela, koji je zapravo jedini neprofitabilni segment unutar LG grupe. Prema današnjim glasinama iz Južne Koreje, pregovori oko prodaje su propali.

Kako prenosi Bloomberg iz izvora korejskog portala donga.com, LG se nije uspio dogovoriti s Vingroupom i njemačkim Volkswagenom, koji se navodno također našao u pregovorima o preuzimanju poslovanja smartfona. LG je navodno prošli mjesec zaustavio razvoj smartfona sa savitljivim zaslonom i otkao planove predstavljanja novih uređaja za prvu polovicu 2021. godine. Navodno je odlučeno da se mobilni odjel gasi, a službena objava trebala bi stići u prvoj polovici 4. mjeseca.

Treba podsjetiti da je ova vijest i dalje samo glasina, no činjenica kako je LG dosta tih u posljednje vrijeme, a iz tvrtke su najavili rješenje za gubitaški odjel ove godine, poprilično je moguće da se ova glasina ostvari. Možda ćemo saznati već sljedeći mjesec, kako tvrdi izvor.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT