LG se povlači s kineskog tržišta

Da LG baš i ne proživljava najsvjetlije trenutke kad je prodaja mobitela u pitanju, znamo iz njegovih kvartalnih izvješća. Iako redovito izbacuje vrlo sofisticirane i kvalitetne uređaje, na globalnom tržištu ne uspijeva postići zacrtane ciljeve.

U zadnjih nekoliko godina kompanija je nekoliko puta mijenjala strategiju kod pristupa određenim tržištima, no u konačnici nikakve velike odluke nisu donesene. No ipak, danas stižu informacije kako se LG konačno povlači s vrlo dinamičnog i konkurentnog kineskog tržišta.

China Business javlja da je pekinški ured LG-a izvijestio o gubicima koje kompanija ostvaruje prodajmo smartfona u Kini, te će se slijedom toga fokusirati na ostatak svijeta. Ovo bi moglo značiti da LG u neku ruku odustaje od jeftinijih modela te da bi slijedom toga mogao više energije uložiti u razvoj uređaja više klase. Hoće li se to zaista dogoditi, ostaje za vidjeti.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]