LG u 2. kvartalu povećao dobit, ali manje od planirane; mobilna divizija i dalje u gubitku

Za razliku od Samsunga, koji je danas objavio tek projekcije, LG je izašao s konačnim financijskim izvještajem za drugi kvartal 2017. godine. Kako javlja Reuters, LG Electronics je u razdoblju od travnja do lipnja ostvario 574 milijuna dolara operativne dobiti, što je za 14% više u odnosu na isto razdoblje lani, ali ipak manje od očekivanja.

Najveći krivac za ostvarenu dobit manju od planirane je ulaganje u ovogodišnji flagship G6. Isto tako, sama LG-eva mobilna divizija se već devet kvartala zaredom nalazi u gubitku, a u ovom je ostvarila 86,62 milijuna dolara minusa, što znači da još uvijek nije samoodrživa i da predstavlja svojevrstan teret za ostatak kompanije.

No to ne znači da se LG G6 u sljedećih nekoliko kvartala neće bolje prodavati i da će ostvariti veću dobit, pogotovo zbog činjenice što se pokazao osjetno boljim od lanjskog modela koji se izgubio u modularnosti. Iz svega se dade zaključiti da će LG morati još puno toga učiniti da u mobilna divizija počne poslovati pozitivno.

 
      
  • gojko

    A baš šteta, čekam da padne cijena G6, do 9, 10 mjeseca bi mogao na 3000 kn, što mislite?

  • Spaceman

    Ne živi se samo od g i v serije

  • Apoljon

    Lg kao proizvodac mobitela je tako nekako bezlican, nezanimljiv…da je to strasno

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]