LG u 2. kvartalu povećao dobit, ali manje od planirane; mobilna divizija i dalje u gubitku

Za razliku od Samsunga, koji je danas objavio tek projekcije, LG je izašao s konačnim financijskim izvještajem za drugi kvartal 2017. godine. Kako javlja Reuters, LG Electronics je u razdoblju od travnja do lipnja ostvario 574 milijuna dolara operativne dobiti, što je za 14% više u odnosu na isto razdoblje lani, ali ipak manje od očekivanja.

Najveći krivac za ostvarenu dobit manju od planirane je ulaganje u ovogodišnji flagship G6. Isto tako, sama LG-eva mobilna divizija se već devet kvartala zaredom nalazi u gubitku, a u ovom je ostvarila 86,62 milijuna dolara minusa, što znači da još uvijek nije samoodrživa i da predstavlja svojevrstan teret za ostatak kompanije.

No to ne znači da se LG G6 u sljedećih nekoliko kvartala neće bolje prodavati i da će ostvariti veću dobit, pogotovo zbog činjenice što se pokazao osjetno boljim od lanjskog modela koji se izgubio u modularnosti. Iz svega se dade zaključiti da će LG morati još puno toga učiniti da u mobilna divizija počne poslovati pozitivno.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]