LG u četvrtom kvartalu ostvario gubitak, prvi put u šest godina

LG Electronics danas je objavio financijske rezultate za četvrti kvartal prošle godine, u kojem je iskazao gubitak od 223,98 milijuna dolara, što je prvi takav slučaj u zadnjih šest godina. Razlog ovom padu leži u lošim rezultatima poslovanja mobilne divizije.

Kao najveći krivac spominje se slaba prodaja modela G5, čija modularana koncepcija iziskuje velike troškove proizvodnje, koji nisu bili popraćeni očekivanim prodajnim rezultatima. S druge strane, zabilježeni su izvrsni rezultati prodaje modela V20, no LG o tome nije dao konkretne brojke.

Zbog lošeg iskustva s modularnim konceptom, novi flagship G6 bit će izrađen na tradicionalan način, te bi trebao ponuditi veći zaslon u kućištu otprilike istih dimenzija kao prethodnik.

 
      
 • Hari

  Večeras party ICA sve časti 🙂 Susjedu crkla krava 🙂

 • ND

  Na g6 će izgleda maknuti zadnje što ih je izdvajalo od konkurencije, izmijenjivu bateriju.

 • Toki

  s obzirom kakve mobitele izdaju zadnje 2 godine, nemogu parirati sa svojim entry i middle range mobitelima cjenovno boljim kinezima, uz to dosta problema s crkavanjem maticnih (LG G3, G4, nexus 5X) nije ni čudo da su tu gdje jesu.
  uz to izbace V20 prije koji mjesec, a jos ga nema na EU trzistu.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]