macOS Monterey donosi Universal Control – sustav koji integraciju Appleovih uređaja podiže na višu razinu

Prošlogodišnji Big Sur donio je jednu od najvećih promjena u dizajnu macOS-a, pa tako najnovija verzija Appleovog operativnog sustava za prijenosnike – macOS Monterey, predstavljena danas na WWDC-u, ne donosi veću razliku po tom pitanju.

Ono što, pak, iz temelja mijenja, je povezivanje Appleovih proizvoda, odnosno integraciju s ostalima. Tako je danas predstavljena funkcionalnost nazvana „Universal Control“, koja će omogućiti da zajedno koristite svoj Mac i iPad na do sada neviđen način.

Primjerice, kad se iPad nađe u blizini Mac računala, ovaj će ga automatski prepoznati i ponuditi mogućnost integracije u spomenuti Universal Control sustav. Na taj način iPad može postati vaš sekundarni zaslon, a putem Macove tipkovnice i/ili trackpada, moći ćete upravljati i sadržajem na iPadu, uključujući prenošenje sadržaja.

Slične mogućnosti smo vidjeli i ranije, kao npr. AirPlay, ali i integraciju uređaja na drugim platformama, no podešavanje je iziskivalo prilično truda i vremena. Ono što od Applea u ovom slučaju možemo očekivati je da cijelu priču digne na jednu višu razinu, odnosno da pojednostavi cijeli proces.

Za sada nije potpuno jasno na koju će tehnologiju Universal Control koristiti za integraciju, niti koji će ga modeli podržavati, no do jeseni, kad bi novi macOS Monterey trebao sići na Mac računala, puno toga će biti jasnije.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT