Meizu MX4 – Recenzija

Kamera

Isto kao i veći brat, Meizu MX4 dolazi sa Sonyjevom 20,7 MP kamerom, koja je prema našim dosadašnjim iskustvima jedna od najboljih na tržištu. Sučelje je identično onome koje smo upoznali na modelu MX4 Pro, dakle dosta se razlikuje od većine drugih sučelja kamere na Androidima, ali je zato jednostavno za upotrebu i prilično logično organizirano.

Kvaliteta fotografija kod ovog modela nije ništa drukčija, dapače, odgovara najvišim standardima. Na danjem svjetlu, odnosno u idealnim uvjetima, imamo besprijekorne fotografije, čija opća kvaliteta ne pada puno niti u slabijim uvjetima. Fotografije su pune detalja, s vrlo malom količinom šuma u slabije osvijetljenom ambijentu. Ono što možda ne odgovara najvišim standardima je dinamički rang, no i to je moguće riješiti upotrebom HDR opcije. Treba naglasiti da je autofokus prilično brz, a u slabijim svjetlosnim uvjetima od koristi će biti ISO kojeg je moguće podići do vrijednosti 1600.

S50301-024954

S50301-024957

Video se snima u veličinama 480p, 720p, 1080p i 2160p (4K). Sama kvaliteta snimljenog materijala je mjerljiva s onom najskupljih uređaja na tržištu, što možete vidjeti i iz primjera ispod. Svojevrsni problem kod 4K videa ovdje je taj što uređaj koristi nestandardni codec, pa ga nije moguće pregledati u standarndim aplikacijama niti ga YouTube postavili samo 1080p.

Kliknite za uvećanje:

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

1080p:

Baterija

Ispod poklopca nalazi se fiksirana baterija kapaciteta 3100 mAh, koja će ovom uređaju osigurati solidnu autonomiju, ali ne i idealnu, kao što biste zbog ove brojke možda mogli očekivati. U uvjetima kad je stalno aktivna podatkovna veza, s uključenom sinkronizacijom nekoliko e-mail pretinaca i chat aplikacija, uz oko 30 minuta razgovora, oko sat vremena surfanja, smimanje desetak minuta 1080p videa, okidanje dvadesetak fotografija, 20 minuta igranja, pola sata slušanja glazbe i 20 minuta reprodukcije videa, uređaj je bez problema izdržao od 7 ujutro do 23h navečer, kad je indikator pokazivao 14%.

S obzirom na različitost navika, vrlo su moguća odstupanja, pa se tako autonomija može drastično skratiti ako se malo više prepustite igranju zahtjevnijih igara. S druge strane, ako igranje izbacite i surfate manjim intenzitetom, autonomija će se svakako produljiti, možda i na dan i pol.

Zaključak

Meizu je po mnogima najbolji kineski brand smartofna, a ni mi nismo daleko od tog stava, pogotovo nakon druženja s ovim modelom. MX4 se po svojim hardverskim karakteristikama može izravno usporediti s najzvučnijim svjetskim brandovima, a istovremeno im konkurirati nešto nižom cijenom. Tako ovaj model u Hangaru18 zapada 2999.00 kuna, što je za jedan uređaj ovakvih karakteristika povoljno.

Metalno kućište, opća kvaliteta izrade, vrhunski zaslon, hardver i kamera svakako su razlog za uzbuđenje zaljubljenika u smartfone, dok recimo Flyme OS mnogima možda neće “sjesti na prvu”, no i to je samo pitanje navike.

Bilo kako bilo, drago nam je što je naše tržište bogatije za još jednog Kineza, no ovoga puta ne u kategoriji niskobudžetnih ili generičkih uređaja, već u top klasi.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT