Microsoft će uskoro umiroviti Lumia brand?

lumia-u-mirovinu

Ako je vjerovati mnogim glasinama koje dopiru iz Microsofta i od njegovih partnera, ova bi kompanija uskoro mogla ugasiti svoj Lumia brand smartfona, i to najvjerojatnije do kraja ove godine.

Nakon niza godina neuspjeha i sada potpunog zapostavljanja Lumia linije proizvoda, bilo je samo pitanje vremena kad će Microsoft umiroviti ovaj brand. Još od modela Lumia 950 i Lumia 950 XL, Microsoft nije predstavio nijedan uređaj koji bi eventualno zaintrigirao kupce, a paralelno je zapostavio razvoj vlastitog mobilnog operativnog sustava.

Lumia, eto, najvjerojatnije ide u povijest, a o tome kakva je općenito budućnost verzije Windows operativnog sustava za smartfone, nezahvalno je gatati. Vidjeli smo da joj je tržišni udio davno pao ispod 1%, dakle nije potpuno mrtva, ali je slikovito rečeno, na aparatima. Nadu za preživljavanje donekle ulijevaju glasine o Surface telefonu, no o njegovom postojanju još uvijek nemamo nikakvu službenu potvrdu.

Posljednje informacije sugeriraju da će se Surface Phone na tržištu pojaviti tek 2017. godine. Ako u konačnici i ugleda svjetlo dana, upitno je koliki će tržišni udio postići. Možda će se fokusirati na određen broj poslovnih korisnika usko vezanih uz ostale Microsoftove platforme i proizvode, ali o nekoj široj popularnosti bespredmetno je govoriti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT