Microsoft potvrdio da je dobio dozvolu za isporuku svojih proizvoda HuaweijuNakon što je američko ministarstvo trgovine tamošnjim kompanijama produljilo izdavanje dozvola za poslovanje s Huaweijem za 90 dana, ostalo je nejasno na koje se točno kompanije ta odluka odnosi.

Danas je Microsofta za Reuters potvrdio da je upravo dobio dozvolu za isporuku svojih softverskih proizvoda Huaweiju, što znači da će potonji bez problema moći nastaviti s proizvodnjom nove MateBook linije prijenosnika i opremiti ju odgovarajućim softverom, dakle Windows operativnim sustavom i eventualno Office alatima.

Drugi problem kod MateBook linije je procesor kojeg proizvodi Intel, no i on je predao zahtjev za dodjelu dozvole, tako da uskoro možemo očekivati i ispunjavanje njihovog zahtjeva.

U ovom trenutku je još uvijek neizvjesno hoće li istu dozvolu dobiti i Google, kako bi Huaweiju omogućio instalaciju Play servisa i pripadajući certificiranih aplikacija poput Gmaila, Chromea itd.

Podsjetimo da su pregovori između američke i kineske strane o novom trgovinskom sporazumu pri kraju, a konačni dogovor se očekuje do kraja godine, a tada bi se i situacija oko Huaweija trebala razbistriti.