Microsoft Surface Duo na predbilježbama – cijena 1399 dolara

Microsoft je službeno započeo primati predbilježbe za najavljeni Android smartfon Microsoft Surface Duo. Uređaj je predstavljen prošle godine u 10. mjesecu, a osim preklopnog dizajna i činjenice da koristi Android, nikakvi drugi detalji nisu bili poznati. Barem ne do danas, kada je Microsoft službeno objavio da Duo kreće u pohod na američko tržište.

Surface Duo dolazi sa dva PixelSense Fusion zaslona koja rastvorena daju zaslon dijaglonale 8,1-inča. Svaki zaslon za sebe dijagonale je 5,6-inča (1800×1350 piksela) i omjera stranica 4:3, a oba zaslona su AMOLED tipa. Duo ima mehanizam preklapanja u 360 stupnjeva, slično kao na popularnim Lenovo Yoga tabletima.

Ugrađeni procesor je Snapdragon 855 uz 6GB radne memorije i 128, odnosno 256GB interne memorije bez spomena utora za MicroSD kartice. Uređaj ima jednu 11MP tehnički prednju kameru, odnosno nalazi se iznad jednog od zaslona, uz  f/2.0 otvor blende i piksele veličine 1.0 µm.

Baterija koja dolazi s Duom kapaciteta je 3577mAh, a uređaj podržava 18W brzo punjenje. Od ostalih specifikacija valja izdvojiti Bluetooth 5.0, WiFi 5, bočni senzor otiska prsta, Surface Slim Pen (prodaje se odvojeno) i Android 10. Cijena uređaja iznosi 1399 dolara i trenutni planovi su da će biti dostupan samo na američkom tržištu s početkom prodaje 10. rujna, a prednarudžba se može napraviti već danas putem službene trgovine.

Iako dolazi sa pomalo zastarjelim specifikacijama i ozbiljnim nedostacima poput nedostataka 3,5mm utora za slušalice, NFC-a, podrške za WiFi6, a možemo reći i podrške za 5G, ono što ovaj uređaj izdvaja je trenutni jedinstven koncept “savitljivog”, odnosno preklopnog smartfona na tržištu. Koliko to opravdava cijenu je na svakom američkom kupcu da prosudi sam.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT