Skype ukida podršku za Windows Phone 8, 8.1 i starije Androide

skype-windows-phone-8

Za sve one koji misle da mi na Mob.hr-u iz nekog razloga mrzimo Windows Phone, evo još jednog dokaza da ga više od nas mrzi sam njegov ćaća – Microsoft. Naime, iz Skypea, koji se već neko vrijeme nalazi u vlasništvu Microsofta, objavljeno je kako ukidaju pasivnu podršku na Windows Phone 8 i Windows Phone 8.1 uređajima, koji još uvijek čine 89% Microsoftovog mobilnog eko-sustava (zajedno s WP7, za kojeg je podrška ukinuta još 2014. godine). Podrška ostaje za Windows 10 Mobile uređaje, koji sada čine oko 11% eko-sustava.

Zajedno s Windows 8 i 8.1 uređajima, bez podrške za Skype ostaju Android smartfoni stariji od verzije 4.0.3. Ovdje to neće predstavljati problem, jer velika većina Androida ionako odavno vrti novije verzije, dok će Windows mobilnoj platformi, koja je ionako na izdisaju, zadati dodatni udarac. Prestanak podrške stupa na snagu u listopadu ove godine.

Hoće li se Windows mobilna platforma oporaviti, za sada je teško prognozirati, a sudeći po ponašanju Microsofta, vjerojatnost je vrlo mala. Izostala je šira podrška od strane developera, ali i lansiranje novih modela, iako neki drugi proizvođači, poput Lenova ili HP-a, još uvijek nešto pokušavaju.

Glasine o tzv. Surface telefonu, koji bi trebao preuzeti ulogu predvodnika u Microsoftovoj mobilnoj diviziji, provlače se već više od godinu dana, a hoće li on zaista ugledati svjetlo dana, trebalo bi biti poznato sljedeće godine.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT