Mobvoi predstavio drugu generaciju TicWatch Pro sata

 

Tvrtka Mobvoi, poznata po popularnom i jeftinom Google Wear pametnom satu Tic Watch, predstavila je drugu generaciju ovog proizvoda. Najveće promjene su vidljive na 45mm kućištu koje je lijepo napravljeno, a po uzoru na mnoge druge prate ga silikonski remeni.

Pro verzija je na tržište donijela rijetko korištenu opciju dvostrukog zaslona od kojih je jedan AMOLED i energetski zahtjevan, a drugi FSTN LCD koji je energetski manje zahtijevan ali nudi veći kontrast i bolju vidljivost pod raznim kutovima gledanja.

Dok AMOLED zaslon prikazuje puno Google Wear sučelje, na FSTN LCD zaslonu je vidljivo samo vrijeme, datum, otkucaji srca, broj koraka i razina baterije. Naravno, baterija će s često korištenim AMOLED zaslonom trajati kratko, dok će s uključenim LCD zaslonom trajati do 30 dana. Međutim, nije zaslon jedini potrošač baterije na novom satu.

Njegovo puno ime, TicWatch Pro LTE/4G otkriva tko bateriju pojede u svega dva dana. Druga generacija Pro sata uz praćenje otkucaja srca po prvi put nudi mogućnost automatskog praćenja treninga i prepoznavanja različitih sportova zahvaljujući TicHealth aplikaciji. Novost je i podrška za eSIM što znači da s ovim satom konstantno nošenje mobitela moglo preći u zaborav.

Naravno, ne podržavajusvi operateri eSIM opciju pa ostaje za vidjeti koliko će se TicWatch Pro raširiti na tržištu. Osim LTE/4G povezivosti, Pro se može povezivati putem Bluetooth veze, WiFi veze, a ima i NFC što će dobro doći za uber cool plaćanje preko Google Pay aplikacije koja funkcionira i u Hrvatskoj.

Najveće razočaranje ovog sata je korištenje zastarjelog Snapdragon Wear 2100 procesora, no povećan je RAM na 1GB, a ima i 4GB interne memorije, što je dovoljno za vašu omiljenu playlistu za trčanje. Baterija od 450 mAh bit će dovoljna za 2 dana u punom režimu rada, a 30 dana će sat raditi uz korištenje LCD zaslona. TicWatch pro je otporan na vodu, međutim IP68 certifikat ne može se mjeriti sa vodootpornošću do 50 metara što se u posljednje vrijeme ugrađuje na određene satove i narukvice. Doduše, TicWatch Pro je pametni sat sa mikrofonom i zvučnikom pa je IP68 certifikat i više nego dobar standard.

TicWatch Pro 4G je trenutno dostupan u SAD-u, a prvi kupci će ga moći kupiti za 279 USD, odnosno 1840 kn. eSIM opcija će biti tamošnjim korisnicima omogućena tijekom kolovoza, a prije toga će sat normalno raditi kao svaki drugi povezivanjem putem WiFi i Bluetooth veze.

Mobvoi

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]