Mobvoi predstavio drugu generaciju TicWatch Pro sata

 

Tvrtka Mobvoi, poznata po popularnom i jeftinom Google Wear pametnom satu Tic Watch, predstavila je drugu generaciju ovog proizvoda. Najveće promjene su vidljive na 45mm kućištu koje je lijepo napravljeno, a po uzoru na mnoge druge prate ga silikonski remeni.

Pro verzija je na tržište donijela rijetko korištenu opciju dvostrukog zaslona od kojih je jedan AMOLED i energetski zahtjevan, a drugi FSTN LCD koji je energetski manje zahtijevan ali nudi veći kontrast i bolju vidljivost pod raznim kutovima gledanja.

Dok AMOLED zaslon prikazuje puno Google Wear sučelje, na FSTN LCD zaslonu je vidljivo samo vrijeme, datum, otkucaji srca, broj koraka i razina baterije. Naravno, baterija će s često korištenim AMOLED zaslonom trajati kratko, dok će s uključenim LCD zaslonom trajati do 30 dana. Međutim, nije zaslon jedini potrošač baterije na novom satu.

Njegovo puno ime, TicWatch Pro LTE/4G otkriva tko bateriju pojede u svega dva dana. Druga generacija Pro sata uz praćenje otkucaja srca po prvi put nudi mogućnost automatskog praćenja treninga i prepoznavanja različitih sportova zahvaljujući TicHealth aplikaciji. Novost je i podrška za eSIM što znači da s ovim satom konstantno nošenje mobitela moglo preći u zaborav.

Naravno, ne podržavajusvi operateri eSIM opciju pa ostaje za vidjeti koliko će se TicWatch Pro raširiti na tržištu. Osim LTE/4G povezivosti, Pro se može povezivati putem Bluetooth veze, WiFi veze, a ima i NFC što će dobro doći za uber cool plaćanje preko Google Pay aplikacije koja funkcionira i u Hrvatskoj.

Najveće razočaranje ovog sata je korištenje zastarjelog Snapdragon Wear 2100 procesora, no povećan je RAM na 1GB, a ima i 4GB interne memorije, što je dovoljno za vašu omiljenu playlistu za trčanje. Baterija od 450 mAh bit će dovoljna za 2 dana u punom režimu rada, a 30 dana će sat raditi uz korištenje LCD zaslona. TicWatch pro je otporan na vodu, međutim IP68 certifikat ne može se mjeriti sa vodootpornošću do 50 metara što se u posljednje vrijeme ugrađuje na određene satove i narukvice. Doduše, TicWatch Pro je pametni sat sa mikrofonom i zvučnikom pa je IP68 certifikat i više nego dobar standard.

TicWatch Pro 4G je trenutno dostupan u SAD-u, a prvi kupci će ga moći kupiti za 279 USD, odnosno 1840 kn. eSIM opcija će biti tamošnjim korisnicima omogućena tijekom kolovoza, a prije toga će sat normalno raditi kao svaki drugi povezivanjem putem WiFi i Bluetooth veze.

Mobvoi

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT