Moto G9 Power - Novi Motorolin adut u srednjoj klasiOvog diva krasi baterija od 6000 mAh, koji je Motorolin najveći adut uz cijenu, međutim dizajn i specifikacije mobilnog uređaja nisu pretjerano impresivne. Zaslon ima dijagonalu od 6.8 inča HD+ rezoluciju, a izrađen je LCD tehnologiji s punch hole selfie kamerom od 16 MP.

Sa stražnje strane primjećujemo prepoznatljivi ovogodišnji dizajn kamere koja sadrži glavnu kameru od 64MP, makro kameru od 2MP i senzor dubine od 2MP. Uz kameru na poleđini vidimo Motorola logo koji je i čitač otisaka prstiju.Kučište je plastično, a pod haubom možemo naći Qualcommov Snapdragon 662 procesor. Uz 4GB radne memorije, nudi i 128GB spremišnog prostora koji je proširiv microSD karticom.

Spomenuta masivna baterija od 6000 mAh, kako tvrde, omogućava 60 sati neprekidnog korištenja, a podržava 20W brzo punjenje.

Motorola ne nudi ništa što već nismo vidjeli, dizajn je poprilično jednostavan i klasičan za Android-ove mobilne uređaje, a specifikacije nas neće pretjerano očarati. Međutim, cijena od 200 eura uz iznadprosječnu autonomiju će sigurno pronaći svoje poklonike. Realno gledajući, omjer cijene i specifikacija je sasvim korektan za jedan mobilni uređaj srednjeg ranga. Mali minus je i masa uređaja koja je 221g, što je logično zbog poveće baterije koju sadrži.