Motorola promovira svoj neuništivi zaslon putem zanimljive infografike

Moto X Force

Motorola je prije par dana predstavila prvi mobitel sa zaslonom otpornim na padove - Droid Turbo 2. Uređaj je na tržište stigao pod okriljem američkog Verizon operatera, dok će se u ostatku svijeta prodavati pod imenom Moto X Force. Više informacija kao i detaljne specifikacije možete pročitati ovdje.

Glavna odlika ovog mobitela je zaslon otporan na udarce i to u pravom smislu riječi. Za razliku od raznih premaza što uglavnom štite od ogrebotina, ovaj zaslon preživjet će brojne padove s visine na tvrdu podlogu. Radi se o P-OLED zaslonu izrađenom od posebne vrste plastike nalik staklu, s čak pet različitih slojeva, a Motorola nam garantira barem četiri godine "zaštite".

Razbijeno staklo zaslona vrlo je čest problem - dovoljno je malo nepažnje i sklizavi, tanki mobitel lako se nađe na podu. Koliko često i na koji način možemo saznati iz infografike koju nam je pripremila Motorola, naravno u svrhu promocije svog novog mobitela. Infografika navodi podatak o 50% vlasnika smartfona koji su doživjeli ovaj nesretni trenutak barem jednom u životu, a radi skupe zamjene, mnogi jednostavno nastave koristiti uređaj. Mobiteli najčešće ispadaju iz naših ruku (50%), zatim iz džepa (32%) te iz krila prilikom ustajanja (27%). Zanimljiv je i podatak o čak 5% namjerno razbijenih zaslona prilikom bacanja uređaja na zid, te 7% razbijenih zaslona prilikom snimanja selfija. Ostale podatke možete pogledati ispod:

Motorola infografika o razbijenim zaslonima