Motorola predstavila mobitel sa zaslonom otpornim na beton

Motorola Droid Turbo 2

Motorola je danas predstavila Droid Turbo 2, nasljednika prošlogodišnjeg Droid Turbo modela. Uređaj na tržište stiže kao ekskluziva američkog Verizon operatera, dok će se u ostatku svijeta prodavati pod imenom Moto X Force.

Mobitel ima vrhunske specifikacije (5,4″ QHD, Snapdragon 810, 3GB RAM, 32/64GB ROM, 21/5MP kamera, 3760 mAh baterija, Android Lollipop), ali takvih uređaja imamo i ovdje u Europi. Ono što Droid Turbo 2 ipak izdvaja od konkurentskih uređaja je P-OLED zaslon, izrađen od posebne vrste plastike nalik staklu, s čak pet različitih slojeva. Ova tehnologija izrade zaslon čini gotovo neuništivim – bez obzira koliko puta se uređaj sretne s betonom ili nekom drugom tvrdom podlogom, zaslon se neće razbiti – zapravo, navodi se podatak o minimalno četiri godine “zaštite” (osim zaslona, istom tehnologijom zaštićena je i leća kamere).

Ima li boljeg načina za demonstrirati vlastite prednosti od dobrog starog pljuvanja po konkurenciji? Kako to obično biva u velikim korporacijama, Motorola je pripremila video reklamu koja prikazuje koliko je zapravo krhak iPhone (ali i ostali uređaji), a za potrebe reklame razbili su ih nekoliko. Reklama navodi da 1 od 3 vlasnika smartfona ima uređaj s razbijenim zaslonom, što je očito marketinški podatak ali vjerojatno i nije toliko daleko od istine. Mobiteli su skliski a opreza nikad dosta – razbijeno staklo zaslona zaista je veliki problem i krajnje je vrijeme da se tome stane na kraj, a u budućnosti očekujemo sve više uređaja s ovom ili sličnom tehnologijom.

Koliko ste vi zaslona razbili do sada? Jeste li ih mijenjali sami, nosili mobitel u servis ili jednostavno kupili drugi uređaj?

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT