Nadella: Microsoft nije odustao od proizvodnje smartfonaNakon što je Microsoftov biznis sa smartfonima neslavno propao, povlačeći za sobom milijarde dolara gubitaka i tisuće ugašenih radnih mjesta, praktički je nestala i njegova Windows Phone platforma. Tržišni udio se više ni spominje, novi uređaji se mogu prebrojati na prste jedne ruke, pa tako ni Microsoft po tom pitanju više ništa ni ne pokušava.

Ipak, izvršni direktor kompanije, Satya Nadella, u intervjuu za MarketPlace izjavio je da Microsoft nije u potpunosti odustao od proizvodnje smartfona, te će se u budućnosti fokusirati na različitost, tj. nastojat će tržištu ponuditi nešto drukčije od ovoga što danas smatramo smartfonima.

U ovom trenutku je teško nagađati što se Nadelli mota po glavi, no valja se prisjetiti da već neko vrijeme kruže glasine o tzv. Surface telefonu, namijenjenom poslovnoj klijenteli. Ovaj bi uređaj navodno trebao koristiti procesor na ARM arhitekturi, što bi mu omogućilo pokretanje punokrvnih Windowsa.

No, šanse da se to dogodi kroz godinu, dvije, zapravo su male, zbog čega možemo pretpostaviti da Nadella ima planove na dulji rok. kako stvari stoje, bit će to treći Microsoftov pokušaj ulaska u ovaj biznis.

Tko zna, možda im se ovoga puta i posreći, no vidjeli smo da faktor sreće ovdje ne igra veliku ulogu.