Nakon Samsunga Galaxy Fold, odgođeno lansiranje i Huaweija Mate X

Čini se da nam preklopni uređaji sa savitljivim zaslonima nisu suđeni, barem ne ovog ljeta. Najprije je Samsung zbog problema sa zaslonom već nekoliko puta odgađao lansiranje Galaxy Folda, a najnovije informacije sugeriraju da će se to dogoditi još jednom.

Tako će svi koji su namjeravali potrošiti dvije tisuće eura na novi gadget morati još malo pričekati, ako ne zbog Samsunga, onda zbog Huaweija Mate X, čije je lansiranje bilo planirano za ovo ljeto.

Prema informacijama koje je Huawei dao CNBC-u, početak prodaje ovog uređaja ne treba očekivati prije rujna, kako bi se, prema riječima Huaweijevog predstavnika, dodatno ispitale hardverske komponente, posebice mehanički mehanizam koji omogućuje preklapanje.

Koliko je ova odgoda povezana s trenutnom situacijom, tj. američko-kineskim trgovinskim ratom, za sada nije poznato. Naime, Mate X je davno certificiran od strane Googlea i svi ugovori oko nabavke komponenti davno su zaključeni, tako da ni u kom slučaju ne bi bio pogođen eventualnim sankcijama.

I Galaxy Fold i Mate X predstavljeni su još u veljači, a u prodaju su trebali krenuti u proljeće, odnosno početkom ljeta. Kako se sada čini, izgleda da su se obje kompanije malo precijenile oko savitljivih zaslona, ali se nadamo da će i jedni i drugi novonastale probleme uspješno otkloniti.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]