Nakon vijesti o Muskovoj kupnji Twittera, dionice Tesle pale za 12%

I dok jedni slave Muskovo preuzimanje Twittera, a drugi brišu svoje račune, situacija za samog Elona i nije nužno tako bajna. Naime, nakon vijesti da je uprava Twittera pristala na prodaju najbogatijem čovjeku na svijetu, vrijednost dionica njegove najveće tvrtke – Tesla, pala je za punih 12% u jednom danu.

Kao razlog navodi se zabrinutost investitora da bi ova akvizicija mogla uzrokovati probleme najvrjednijem proizvođaču automobila na svijetu (po tržišnoj kapitalizaciji), budući da je Musk jedan dio dionica uložio kao depozit za zajam kojim namjerava isplatiti 44 milijarde dolara.

Koje konkretne promjene Elon namjerava napraviti na Twitteru, za sada nije poznato, no iz njegovih tvitova do sada smo mogli vidjeti da je prigovarao na ograničavanje slobode govora, probleme sa spam botovima te lažnim profilima, a kako će se ova avantura odraziti na njegove druge kompanije kao što su Tesla i SpaceX, ostaje za vidjeti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT