Ne, novi iPhone nema 120 Hz frekvenciju osvježavanja zaslona

Ako ste gledali sinoćnji Appleov event, mogli ste doći do krivog zaključka, baš kao i mi, da novi iPhone XS i iPhone XS Max imaju 120 Hz frekvenciju osvježavanja zaslona. Ovo, naime, nije istina, jer sva tri nova iPhonea imaju istu frekvenciju kao i prethodna generacija, tj. 60 Hz.

120 Hz vrijednost koja se spominje ne označava brzinu osvježavanja slike (refrsh rate), već „Touch sample rate“. U konkretnom slučaju ovo znači da zaslon prati vašu dodirnu aktivnost pri frekvenciji od 120 Hz, ali sliku i dalje isporučuje u 60. Prednost 120 Hz praćenja aktivnosti je u dvostruko kraćem intervalu reagiranja, što znači da zaslon može brže registrirati dodir i time ranije adekvatno odgovoriti pokrećući renderiranje sljedeće slike u animaciji.

Uostalom, i iPhone X je već imao 120 Hz Touch sample rate, tako da ovo zapravo i nije novost, no s druge strane, iPhone 8 i 8 Plus su ostali na 60 Hz, dakle dvostruko manje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]