Ništa od iPhonea s većim zaslonom?

Glasine o većem iPhoneu kruže još od samog predstavljanja posljednjeg modela, a zadnjih nekoliko mjeseci su se intezivirale. Bilo je riječi o različitim dimenzijama zaslona, no informacije koje su dopirale od dobavljača komponenti u pravilu su bile proturječene i rastezale su se od 4,3 pa sve do 5 inča.

E sad, prilikom jučerašnje objave financijskih rezultata za protekli kvartal, izvršni direktor kompanije Tim Cook se kratko osvrnuo na priče o zaslonima i izjavio: “Moje mišljenje je da iPhone 5 ima apsolutno najbolji zaslon u ovoj branši i mi ćemo uvijek nastojati izraditi najbolje za naše kupce”. Na kraju je još dodao da Apple nije voljan isporučiti veći zaslon sve dok se ne riješe “kompromisi po pitanju kvalitete.”

Dakle, kako ovo protumačiti? Što Cook želi poručiti? Možda da zasloni veći od 4 inča nisu dovoljno kvalitetni?

Bilo kako bilo, Apple zasigurno testira razne vrste i dimenzije zaslona, no nakon ovih izjava vjerojatnost o lansiranju većeg iPhonea ove godine je osjetno manja.

 
      
 • c0ppo

  Vjerojatno je mislio na rezoluciju. Da, mogu ici na Full HD kao i ostatak trzista, no time bi samo dodatno defragmentirali iOS i otezali developerima. Najvjerojatnije ce povecati ekran onog trenutka kad razviju 2x iP5 rezoluciju. Iako sam misljenja da su sa tom rezolucijom fulali od samoga starta…

 • Vedran

  “Coock” – slučajno, ili? 🙂

 • LOL, da. Jedno “o” viška ;D

 • zver

  znaci opet je sve preko 4 inca previse 😀

 • ovo su najjstarija djeca u kvartu koja su još na mojoj grbači

  ovaj iphone 7 sa slike stane komotno u jednu ruku a ima ekran dijagonale 8″

 • kokolo

  kak me zivciraju ovi kojima je najveca opsesija u zivotu sta je steve jobs jednom rekao da je 3.5 incha idealno i sve iznad previse. Pa se ti pitaj ko je pravi fan Applea. u dobrom ili losem smislu….

  @c0ppo

  Slažem se u potpunosti.
  Zeznuli su s omjerom, jer sad će recimo najjače Lumie imati bolji 15:9 dok će iPhone biti osuđen na 16:9 (tu su zeznuli korisnike).
  A zeznuli su i s veličinom rezolucije jer marketinški ih tu Androidi ubijaju. 1920×1080 tako prokleto bolje izgleda od 1136×640. (tu su zeznuli sebe)

 • H2N1

  Android ima jednu prednost, android market sadrži aplikacije koje su prilagođene za više ekrana. ako aplikacija ne podrzava mobitel recimo aplikacija je napravljena za ekran manje rezolucije onda će upozoriti kupca da nemoze kupiti tu aplikaciju.
  Ima jedna apliikacija na Blackmart alpha na kojoj mogu skidati ajmo reicmo Firatske aplikacije, ponekad je bio problem to što oni ne obračaju paznju sa kojim mobitelom je kompatibilan, recimo večičina zaslona, koliko jak procesor i slično. Dok appleove takve aplikacije nisu imale probleme, jer iphone je uvjek istih dimenzija, uglavnom isti procesor itd.
  Hoču reći, sve ima mane i prednosti, u ovom slučaju je android pobjednik kod aplikacija to sto podrzavaju više vrsta ekrana.Meni se čini da bude apple za sada ponudio isti ekran, ali bude usput morao developerima nekako omogučiti da istoodobno naprave aplikaciju prilagođenu i za veči ekran tako da sve bude spremno za iduću veću verziju iphonea.

 • c0ppo

  @H2N!
  Velicina ekrana nema nikakve veze sa tim, vec je to cisto stvar rezolucije. Samim time developeri za iOS imaju vise rezolucija na koje moraj obratiti pozornost. iPad 1/2/mini, iPad3/4, iPhone3gs. iPhone 4/4s i iPhone5. To je 5 razlicitih rezolucija.

  U unutar iOS SDK imas vec potporu za vise rezolucija, i nemas nikakvih problema sa aplikacijama. I tu android nema apsolutno nikakvu prednost, dapace, radi zatvorenosti iOS-a tu iOS i dalje ima ogromnu prednost.

  Malo proguglaj o tematici.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]