Noa H43 – Recenzija

Hardver i povezivanje

Screenshot_2014-11-25-15-32-53 Screenshot_2014-11-22-20-02-04 Screenshot_2014-11-22-20-02-16 Screenshot_2014-11-22-20-03-47

Kao što je u uvodu rečeno, Noa H43 je pokretan četverojezgrenim procesorom i to našim starim znancem, MediaTekovim MT6582M SoC-om. Unutra kucaju četiri Cortex-A7 jezgre na taktu 1,3 GHz, dok količina RAM-a iznosi 1 GB. Dakle, ova konfiguracija već omogućuje pokretanje kompleksnijih aplikacija i što će mnogima biti od velike važnosti, širi spektar igara.

Interna memorija kod ovog modela iznosi 4 GB, a krajnjem je korisniku dostupno 2,37 GB. Pozitivno iznenađuje činjenica što interna memorija nije razdijeljena na dvije particije, što je inače čest slučaj kod uređaja nižeg cjenovnog ranga.

Od načina povezivanja možemo navesti uobičajeni WiFi, Bluetooth i A-GPS koji rade u skladu s očekivanjima, ali je izostao USB on-the-go.

Uređaj sadrži dva utora za SIM kartice i to jednog mini SIM, dok je drugi micro SIM formata. Prijem signala i kvaliteta telefonskog razgovora su na solidnoj razini i s te strane nemamo prigovora, ali treba upozoriti na moguća odstupanja ovisno o mikrolokaciji, stanju infrastrukture i drugim faktorima. Za vanjski zvučnik možemo reći da je prilično glasan s obzirom na cjenovni rang, a spomenimo i to da u prodajnom paketu dolaze i odlične in-ear slušalice.

Softver i sučelje

Screenshot_2014-11-25-15-32-31 Screenshot_2014-11-25-15-32-46 Screenshot_2014-11-25-15-34-14 Screenshot_2014-11-25-15-32-37

I ovaj je model temeljen na Androidu 4.4 KitKat, bez posebne nadogradnje sučelja koje je prilično fluidno i brzo. Zahvaljujući jačem procesoru i većoj količini RAM-a, ovaj je model u svakodnevnom radu vidljivo brži od modela C25. Uz samo listanje izbornika, brže je i otvaranje aplikacija, a uspjeli smo pokrenuti i odigrati više zahtjevnijih igara (primjer možete vidjeti u video recenziji na kraju teksta) Da se ne radi o čistom AOSP Androidu, svjedoče tek donekle izmijenjene ikonce na čiju uniformiranost ćete se jedno vrijeme morati privikavati.

S uređajem dolazi i uobičajeni set aplikacija za osnovne radnje, dok je, recimo, YouTube i Chrome potrebno naknadno instalirati. Tu je uobičajena galerija fotografija i preglednik video zapisa koji će u pravilu pokrenuti sve mp4 i 3gp datoteke, dok će za DivX i MKV biti potrebno instalirati alternativni video player.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT