Noa H43 – Recenzija

Kamera

Noa H43 dolazi s 8 MP kamerom koja priozvodi vidljivo bolje fotografije od one na modelu C25, a isto vrijedii za video zapise. I ovdje nalazimo autofokus koji u ovom cjenovnom razredu inače predstavlja rijetkost. Softver kamere nudi uobičajene načine snimanja i postavljanje parametara ma koje smo već navikli kod mnogih drugih uređaja.

Realno, kvaliteta fotografije nije reprezentativna, ali sasvim solidna za ovaj cjenovni razred. Na danjem svjetlu slike ispadaju solidno, ali se u detaljima primijeti izvjestan manjak oštrine.

Bljeskalica na ovom modelu ipak ima određenu jakost i svakako će poslužiti za fotografiranje u mraku.

Video se snima u 1080p rezoluciji, ali je krajnji rezultat ograničena oštrina, slično kao na fotografijama. Sve u svemu, poslužit će za povremeno snimanje, ali za višu kvalitetu ipak radije izaberite neki skuplji model kao npr. H42 ili H41.

Baterija

Štedljivi procesor i relativno mala rezolucija zaslona ne iziskuju veće potrebe za energijom, stoga će baterija kapaciteta 1800 mAh prosječnom korisniku osigurati između jednog i dva dana autonomije. Znači, ako uređaj koristite nešto intezivnije, pripremite se na svakodnevno punjenje, a ako vam stalna podatkovna veza nije potrebna, možete računati i na do dva dana bez punjača, što opet može varirati od slučaja do slučaja.

Zaključak

Ako do sada niste primijetili, logika brojeva u nomenklaturi Noa modela je obrnuta od one koju biste očekivali. Tako je model N41 najjači iz serije H, slijedi ga H42 kao nešto slabija varijanta i sada H43 kao najpristupačniji.

Vidjeli smo da se ovdje radi o solidnom Dual SIM uređaju za ovaj cjenovni razred. Za 799,00 kn dobivate četverojezgreni procesor i 1 GB RAM-a koji zajedno omogućuju brzi i fluidan rad, te igranje čak i zahtjevnijih igara. Kamera nije oduševila, ali je ipak na osjetno višoj razini upotrebljivosti od one iz serije C.

Možemo zaključiti da Noa H43 predstavlja vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog u cjenovnom razredu do 800 kuna i kao takav će zadovoljiti manje zahtjevne korisnike kojima je prioritet surfanje internetom, Facebook, mailovi, chat, igranje igara i sl.

Video recenzija

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT