Noa H44 – Recenzija

Hardver, performanse i povezivanje

Screenshot_2015-01-12-20-19-36 Screenshot_2015-01-15-12-07-51 Screenshot_2015-01-15-12-07-58 Screenshot_2015-01-15-12-08-03

Kao što je u uvodu već rečeno, Noa H44 je pokretan četverojezgrenim procesorom i to našim starim znancem MediaTek MT6582 koji se pokazao solidnim i u radu s mnogim zahtjevnijim aplikacijama u kombinaciji sa štedljivošću. Ono što vas neće oduševiti je 512 MB RAM-a, što sada predstavlja donju granicu za normalno funkcionoranje sustava. Ipak, većina aplikacija će se zbog solidnog procesora i manje rezolucije zaslona izvršavati bez problema.

Uređaj je po svojoj prirodi Dual SIM, a sadži jedan mini i jedan micro SIM utor.

Od 4 GB interne memorije, korisnik na raspolaganju ima nešto više od dva GB, od čega 0,9 GB na primarnoj i 1,4 GB na sekundarnoj particiji. Ovako mala količina primarne memorije u principu ne bi trebala predstavljati problem, jer uređaj sam po sebi nije namijenjen zahtjevnijim korisnicima, ali tu je i dalje utor za microSD memorijske kartice.

Uređaj radi na 2G i 3G mrežama i podržava uobičajene načine povezivanja. WiFi signal je dovoljno jak i sasvim uredno radi u svim prostorijama u stanu, neovisno o lokaciju routera. GPS je lokaciju pronašao gotovo instantno. Ako mu omogućite “visoku preciznost” i imate uključen WiFi i mobilne podatke, lociranje će raditi besprijekorno, što je uostalom, uobičajeno za A-GPS sustav. Testni primjerak isto tako nije imao nikakvih problema s prijemom signala ni uspostavom poziva. Uređaj ne podržava USB-on-the-go ni NFC načine povezivanja.

Softver

Screenshot_2015-01-15-12-03-01 Screenshot_2015-01-15-12-03-10

Noa H44 je pokretan Androidom 4.4 KitKat, bez posebne nadogradnje sučelja. Njegova fluidnost sama po sebi nije upitna, budući da se praktički radi o AOSP Androidu s neznatnim izmjenama, a za razliku od drugih Noa modela, ovdje su i ikonice zadržale izvornu formu.

Tijekom tjedan dana korištenja, nekoliko sam puta iskusuio rušenje aplikacija, no krivnju za to mogu pripisati aplikacijama samim.

Uređaj praktički nema dodatnih (bloatware) aplikacija, osim video playera koji se od Googleovog razlikuje po tome što podržava puno širi spektar codeca i općenito video formata. Ipak, nemojte očekivati da uređaj reproducirati HD video jer to na ovoj rezoluciji niti nema smisla, ali će uredno prikazivati video isječke manje rezolucije.

Surfanje internetom na ugrađenom pregledniku ili naknadno instaliranom Chromeu se odvija sasvim pristojno i bez većih trzavica, osim ako ne pretjerate s količinom otvorenih prozora/tabova unutar samog preglednika. Facebook aplikacija također nije imala problema s radom, no sve će ovo u najvećoj mjeri ovisiti o brzini internetske veze i općem stanju mrežne infrastrukture.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT