Noa H44 – Recenzija

Kamera

Noa H44 u primarnoj kameri pakira senzor od 8 megapiksela, opremljenom autofokusom i LED bljeskalcom. Za razliku od modela Noa C25, ova kamera proizvodi kud i kamo bolje fotografije, prvenstveno zahvaljujući sređenom autofokusu i ako su vam fotografije prioritet, definitivno se isplati dati 200 kuna više. U većini slučajeva će se slika sama izoštriti, no ponekad će za najbolji rezultat biti potrebna koja sekunda više, što se najviše osjeti prilikom fotografiranja iz neposredne blizine. Bljeskalica je također zadovoljavajuće jakosti i na razumnoj razdaljini će solidno osvijetliti subjekt.

Opću kvalitetu i dojam, naravno, ne možemo usporediti s nekim drugim, skupljim modelima, ali u ovom cjenovnom rezredu, teško ćete naći bolju kameru. Isto vrijedi i za snimanje videa koji vas neće oduševiti, ali ni razočarati. U nastavku slijede primjeri.

Baterija

Noa H44 dolazi s baterijom relativno malog kapaciteta od 1500 mAh, tako da u uobičajenim uvjetima možete računati na autonomiju od ujutro do navečer.

Kad sam uređaj koristio u uobičajenom režimu, u ovom konkretnom slučaju: stalna veza s internetom, aktivna sinkronizacija nekoliko mailboxova i chat aplikacija, 20-ak minuta razgovora, 30 minuta surfanja, okidanje desetak fotografija, snimanje 2-minutnog videa i 15 minuta slušanja glazbe) indikator je u 21:00 pokazao 14%, što znači da su se stekli uvjeti za priključivanje na punjač.

Zaključak

Noa H44 Bijeli sivi

Svjedoci smo vrlo dinamičnog tržišta smartfona i skraćivanja ciklusa izbacivanja novih modela. Jedni to rade zbog stare filozofije o potrebi promjene i obasipanja kupaca što većim izborom, dok drugi za primarni cilj imaju poboljšanja. Ovo potonje je općenito slučaj kad je kineska industrija u pitanju, pa tako ni Noa brand nije izuzetak.

Dakle, sada već u cjenovnom razredu do 700 kuna imamo uređaj s četverojezgrenim procesorom koji jamči solidne performanse i donosi sasvim upotrebljivu kameru, što je do nedavno bilo nezamislivo. Isto tako smo vidjeli da je H44 atraktivno dizajniran i kvalitetno izrađen, a u prodajnom paketu donosi in-ear slušalice, plastičnu masku i foliju za zaslon.

Mala količina RAM-a ne bi trebala stvarati probleme, barem ne ciljanom krugu kupaca, a to su oni koji tek ulaze u svijet pametnih telefona ili oni kojima će služiti prvenstveno za razgovor, chatanje, Facebook, mailove i povremeno fotografiranje.

 

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT