Noa X81 – Recenzija

Hardver, performanse i povezivanje

Screenshot_2014-12-29-19-39-23 Screenshot_2014-12-29-19-39-32

Screenshot_2014-12-29-19-39-41 Screenshot_2014-12-29-19-39-49

Noa X81 ispod haube krije sada već dobro poznati MediaTekov MT6592 SoC s osam Cortex-A7 jezgri i Mali-450 MP grafičkim koprocesorom. Znači, radi se o jednom od najboljih i najbržih MediaTekovih procesora koji će u kombinaciji s 2 GB RAM-a pružiti vrhunske performanse, kako u svakodnevnom korištenju tako i u zahtjevnijim igrama.

Interna memorija sadrži 16 GB prostora, ali je krajnjem korisniku dostupno nešto više od 13 GB, od čega 2,67 GB na primarnoj, a 10,55 GB na sekundarnoj particiji. Naravno, tu je i utor za memorijske MicroSD kartice koje možete umetati na način opisan u prethodnom dijelu teksta.

Kad je povezivanje u pitanju, treba reći da je uz uobičajene WiFi, Bluetooth i A-GPS, te rad na 2G o 3G mrežama, podržan i USB on-the-go kojeg velik broj uređaja ne podržava. Kao i kod mnogih drugih novijih uređaja s MediaTekovim procesorima, Noa X81 podržava HotKnot protokol međusobnog povezivanja na kradkoj razdaljini.

Softver i sučelje

Screenshot_2015-01-03-12-24-19 Screenshot_2015-01-03-12-24-26

Temelj uređaja je Android 4.4 KitKat, a povrh njega imamo nadogradnju kakvu smo i do sada viđali na DooGeevim modelima, dakle prilično uniformirane ikonice, ali fluidan i brz rad sučelja. Tu su još uobičajeni widgeti i pozadine, koje možete postavljati i mijenjati na uobičajen način.

Istaknuti bi trebalo buđenje zaslona dvostrukim dodirom, kao i buđenje gestama i pokretanje aplikacija. Naime, sustav podržava geste na zaključanom zaslonu koje smo već upoznali na nekim drugim Noa i Doogee modelima i prema onome što smo mogli vidjeti, funkcioniraju iznenađujuće dobro. Primjerice, iscrtavanjem slova “c” za zaslonu, otvorit će se aplikacija kamere. Naravno, ovo je zadana postavka i svakom slovu možete pridružiti otvaranje bilo koje aplikacije, a na raspolaganju vam je ukupno sedam gesti.

Od dodatnih aplikacija možemo izdvojiti Flash player koji radi unutar internet preglednika, kao i Documents To Go za pregled dokumenata, a tu je i poseban alat za backup podataka na memorijsku karticu. Što se multimedije tiče, imamo uobičajenu galeriju fotografija, svirač glazbe te video player s podrškom za prilično širok spektar codeca.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT