Noa X81 – Recenzija

Kamera

Noa X81 dolazi sa Sonyjevom kamerom, što je samo po sebi hvale vrijedan detalj. Naime, vidjeli smo da se na nešto starijim “Kinezima” kamere nisu baš proslavile, da bi se situacija u 2014. godini znatno popravila. Ugradnja Sonyjevog senzora od 18 megapiksela sada postavlja još jedan korak naprijed i nudi još bolji omjer uloženog i dobivenog u usporedbi s mnogim modelima zvučnijih bradova iz istog cjenovnog razreda.

Što se samog softvera kamere tiče, nema vidljive razlike u odnosu na Doogee Turbo2 DG900, a isto vrijedi i za krajnji rezultat. Na danjem svjetlu imamo čistu situaciju, bez bilo kakvih šumova, a isto vrijedi i za zatvoren prostor s dobrim umjetnim osvjetljenjem. U slabije osvijetljenom ambijentu količina šuma se, logično, povećava, ali opet manje od očekivanja.

Nešto lošija je situacija po noći, jer je autofokusu potrebno neko vrijeme da se uskladi s bljeskalicom koja je inače dovoljno jaka za solidno fotografiranje u mraku.

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

.

 

Baterija

2500 mAh u Noi X81 osigurat će dan do dan i pol autonomije, ovisi kako i koliko trošite. U uvjetima kad je stalno aktivna podatkovna veza, uz 100% osvjetljenje zaslona, 20-30 minuta razgovora, stalno aktivnu sinkronizaciju 6 mailboxova (Gmail) i tri chat aplikacije (WhatsApp, Viber i Hangouts), okidanje dvadesetak fotgrafija, snimanje 10 minuta videa, pola sata surfanja, 10 minuta streama preko YouTubea, 10 minuta igranja jednostavnijih igara i 15-ak minuta rada s mailovima, uspio sam bez problema izgurati od ujutro do navečer, kada je ostalo oko 20%.

Naravno, ovo je jedan scenarij potrošnje u određenim uvjetima uz više promjenjivih faktora. Dakle, ne znači nužno da će se i kod biti potpuno ista situacija. Primjerice, ako vam je WiFi ili 3G signal jači, dok surfate ili streamate video, baterija će se trošiti sporije i obrnuto, što vrijedi i za potrošnju za vrijeme razgovora, jer je ovisna o mikrolokaciji, stanju mrežne infrasrukture i smetnjama.

Zaključak

IMG_1852 copy

Nova era kineskih smartfona je definitivno počela. Noa X81 još je jedan uređaj koji nas je zadivio, kako svojim atratktivnim dizajnom, tako i svime ostalim što nudi za relativno nisku cijenu. Ovdje posebno treba istaći kameru koja je preboljela dječje bolesti i postavila novi standard u cjenovnom razredu do 2000,00 kuna, ali ne treba zaboraviti ni opće performanse kojima će zadovoljiti i zahtjevnije korisnike.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT