Nokia 9.1 PureView stiže krajem godine i donosi podršku za 5G mreže?

Nakon što je svojom peterostrukom kamerom podigla priličnu prašinu, lansiranje Nokije 9 PureView je bilo više puta odgađano, da bi službeno bila predstavljena tek na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni. Naravno, mi smo je tada među rijetkima uspjeli i isprobati, no nakon toga sve je stalo.

HMD je u više navrata najavljivao njezin dolazak na tržište, što se u nekim regijama i ostvarilo, no kod nas je malčice zapelo, pa bi u ovom trenutku svakako bilo mudro sačekati nasljednika. Na kraju se ispostavilo da je zbog kašnjenja u dolasku proizveden manji broj primjeraka, što je u startu ograničilo dostupnost.

Ovome u prilog idu današnje glasine koje sugeriraju skorašnje lansiranje modela Nokia 9.1, koji bi navodno zadržao koncepciju pet kamera, ali bi ju dodatno poboljšao, posebice u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Novi model bi trebao doći i s novim, odnosno novijim procesorom, tako da možemo očekivati Snapdragon 855, a možda i njegovu nedavno predstavljenu „plus“ verziju, dok bi glavna zvijezda trebao biti 5G modem, tako da će uređaj u startu podržavati rad na 5G mrežama.

Koliko je u ovim špekulacijama istine, vidjet ćemo uskoro.

 
      
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]