Nokia 9.1 PureView stiže krajem godine i donosi podršku za 5G mreže?

Nakon što je svojom peterostrukom kamerom podigla priličnu prašinu, lansiranje Nokije 9 PureView je bilo više puta odgađano, da bi službeno bila predstavljena tek na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni. Naravno, mi smo je tada među rijetkima uspjeli i isprobati, no nakon toga sve je stalo.

HMD je u više navrata najavljivao njezin dolazak na tržište, što se u nekim regijama i ostvarilo, no kod nas je malčice zapelo, pa bi u ovom trenutku svakako bilo mudro sačekati nasljednika. Na kraju se ispostavilo da je zbog kašnjenja u dolasku proizveden manji broj primjeraka, što je u startu ograničilo dostupnost.

Ovome u prilog idu današnje glasine koje sugeriraju skorašnje lansiranje modela Nokia 9.1, koji bi navodno zadržao koncepciju pet kamera, ali bi ju dodatno poboljšao, posebice u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Novi model bi trebao doći i s novim, odnosno novijim procesorom, tako da možemo očekivati Snapdragon 855, a možda i njegovu nedavno predstavljenu „plus“ verziju, dok bi glavna zvijezda trebao biti 5G modem, tako da će uređaj u startu podržavati rad na 5G mrežama.

Koliko je u ovim špekulacijama istine, vidjet ćemo uskoro.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT