Nokia C5 Recenzija

Mobilni ured

Klasika. Moguće je pregledavati .doc (Word), .xls (Excel), .ppt (PowerPoint), i .pdf dokumente. Za uređivanje doklumenata potrebno je platiti licencu. Tu su još konverter valuta, kalkulator i diktafon. Bilješke (notes) su poznate još od samih početaka Symbiana, ali ovdje imamo i Active Notes verziju, viđenu na skupljim modelima. Ova verzija omogućuje dodavanje slika i zvučnih datoteka u bilješke što često zna biti korisno.

Ovi Files

C5 dolazi s Ovi Files uslugom pohranjivanja datoteka u cloudu, tj. na Nokijinim serverima i mogućnost pristupa bilo kad i bilo gdje, bilo s računala ili mobitela. Ovi Files omogućuje besplatnu pohranu podataka do 10 GB.

Pretraživač

Nije novost, ali je jako zgodna stvar i zaslužuje da ga se spomene. Pretražuje doslovno sve živo na uređaju, poruke, kontakte, slike, zvučne zapise, bilješke, stavke iz popisa poziva, video isječke, kalendarske zabilješke, aplikacije, bookmarkse i …. to je to.

Internet preglednik

Još jedan odličan Nokijin proizvod. Web preglednik s mini-map funklcijom odlično odrađuje posao. Iako mu je izbornik neintuitivno izrađen, snalaženje će nakon kratkog navikavanja postati rutina.

Budući da sadržava podršku za Flash web preglednik „vrti“ i YouTube sadržaje i zapravo je nevjerojatna lakoća i brzina kojom to čini. Naravno, ovdje bi dobro došao veći zaslon, ali što je tu je.

Kamera

3,2 mpx kamera s autofokusom je već dugo standard i u nižim cjenovnim razredima, stoga pozdravljamo ugradnju spomenute kamere u Nokiju C5. Opremljena je i LED bljeskalicom, a postavke omogućuju osnovni odabir osvjetljenosti ambijenta i prilagođavanje kontrasta. Tu je i auto-okidač, multi-shot, noćni način rada kao i sekvencijani okidač.

Kao galerija, i kamera radi isključivo vodoravnom „landscape“ modu i potrebno je određeno navikavanje za upotrebu izbornika. Srećom, traka izbornika unutar kamere se može mijenjati po želji, odnosno moguće je na nju dodavati prečice željenih postavki. Kamera podržava i Geo tagging, tako da je u fotografije moguće dodati i geo-lokaciju.

Da ne bi previše teoretizirali, tu su slike snimljene u raznim ambijentima pa prosudite sami.

Slijede slike u zatvorenom prosoru

i u potpunom mraku uz upotrebu bljeskalice

Video kamera nije na razini kvalitete fotoaparata. Iako podržava VGA rezoluciju (640*480 točaka) framerate od 15 fps je nedovoljan za bilo kakvu suvislu raspravu o videu, osim što je relativno gledljiv na samom ekranu uređaja. Isječci djeluju isprekidano i praktički su na razini onih od prije nekoliko godina.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT