Nokia C6 – Recenzija

Na prethodnom testu imali smo zanimljiv uređaj s QWERTY tipkovnicom, a igrom okolnosti nastavljamo u istom tonu. Ovoga puta pred nama je jedan od najnovijih Symbian touch uređaja (S60v5) koji objedinjuje prednosti zaslona osjetljivog na dodir s fizičkom QWERTY tipkovnicom – Nokia C6. S obzirom da ovaj uređaj, barem po nomenklaturi, spada u srednje-niži cjenovni rang očito je da QWERTY postaje trend i da proizvođači ovu koncepciju namjeravaju ponuditi puno širem krugu kupaca. Naravno, model neodoljivo podsjeća na modele N97 i N97 mini, s tim da dimenzijama skoro potpuno odgovara ovom potonjem. Razlike u karakteristikama postoje, ali nisu od presudnog značaja, a ukupni dojmovi koje uređaj ostavlja svakako su više od očekivanja.

Dizajn, hardver, povezivost

S dimenzijama 113x53x16,8, Nokia C6 se u današnjim uvjetima svrstava u uređaje srednje veličine s masom od relativno visokih 150 g, tako da ga baš neće biti ugodno nositi u džepu košulje ili maloj ženskoj torbici. Na prvi pogled mobitel djeluje robusno i pomalo plastično, no ukupna konstrukcija je čvrsta, tako da nema onog iritantnog škripanja. Tri fizičke tipke na prednjem dijelu su praktički iste kao na modelu 5800, dok one sa strane, odnosno za pojačavanje tona nisu najsretnije ukomponirane u kućište i pomalo strše. S desnog boka nalazi se i potezna tipka za otključavanje/zaključavanje zaslona a malo ispod nje tipka za kameru.

ARM 11 procesor takta 434 MHz poznat je iz prijašnjih modela i u odnosu na nove Snapdragone nominalno ne obećava mnogo, ali na iznenađenje publike brzina otvaranja aplikacija je na nivou, a kretanje kroz izbornike je praktički trenutno. U usporedbi s modelom 5800, C6 je objektivno brža.

Rezistivni zaslon dijagonale 3,2“ ima odličan prikaz boja, ali naravno, zbog svoje prirode zaostaje za novijim kapacitivnim zaslonima po drugim kriterijima. Na suncu se nije pokazao, ali istini za volju jako je malo onih koji na tom području blistaju.

Maksimalna brzina prijenosa podataka putem 3G HSDPA mreže je 3,6 mbps, podržan je  Wi-Fi, interna memorija telefona je 240 MB, a podržane su microSD kartice do 32 GB.

Povezivanje uređaja s računalom vrši se pomoću ultra kratkog micro USB kabela, međutim preko njega nije omogućeno USB punjenje jer se uređaj puni pomoću standardnog Nokia punjača.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT