Nokia C6 – Recenzija

Kamera

5mpx kamera s autofokusom omogućuje snimanje fotografija u rezoluciji 2952×1944 točaka i video isječaka u VGA rezoluciji.  Oštrina, kontrast i punoća boja su više nego dobri, a s obzirom da slika govori kao tisuću riječi, primjerci su tu pa sami prosudite. Samo sučelje izbornika kamere je relativno kompleksno, no prilično je jasno. Prikaz vidnog polja kamere se ne proteže preko cijelog zaslona, već s desne strane ostavlja prostor za jasan pogled na kontrolne tipke. Tu je i uvijek dostupna posebna tipka za bljeskalicu, stoga neće biti potrebe za kopanjem po izborniku u svrhu uključivanja/isključivanja iste, što je još uvijek slučaj kod nekih drugih uređaja. Prisutan je i Geo tagging, a nedostaju pikanterije poput prepoznavanja lica i osmjeha.

Kamera snima video isječke u VGA rezoluciji (640×480) s framerateom 30 fps (slika u sekundi), a moguće je upotrijebiti i rezoluciju 640×630 što odgovara rezoluciji zaslona.

Kvaliteta snimljenog materijala je za svoju klasu solidna i apsolutno je gledljiva na zaslonu računala. Bolje snimke možemo očekivati jedino od modela s HD rezolucijama snimanja počevši od 720p.

Baterija

1200 mAh je iscurilo za malo više od jednog dana intezivnog korištenja. Situacija je bila sljedeća: 3G, konstantno online, uključen GPS i Google latitude, 10-ak minuta korištenja Ovi navgacije, 10 min. slušanja radija, 30 min surfanja, oko 20 pročitanih pristiglih mailova, 20-ak primljenih/poslanih IM poruka (Fring), 10 minuta telefonskog razgovora i jedan 5-minutni Skype razgovor te uz sve ovo povremeno nasumično „kopanje“ po izborniku tijekom cijelog dana. U nekim normalnim uvjetima baterija bi mogla potrajati više od dva dana, a uz mjere štednje kao što su rad na 2G, gašenje po noći i sl. izdržat će i tri dana.

Zaključak

Nokia C6 nije klasičan gadget, već naprotiv, odličan je komunikator sposoban za ozbiljnu poslovnu upotrebu. Ne sadrži sve tehnološke novotarije kao npr. multitouch, pinch zooming i sl, ali je zato funkcionalan za svoju primarnu namjenu, a to je komunikacija. Naravno, može poslužiti i za zabavu, razmjenu multimedijskih sadržaja i komunikaciju putem društvenih mreža.

Najtočniji kratki opis bi otprilike bio da je C6 križanac modela N97 i 5800, s time da je od oba pokupio ono najbolje.

U trenutcima pisanja ovih redaka Nokia C6 službeno još nije bila u prodaji, tako da o cijeni možemo samo nagađati. Pretpostavljam da bi mogla biti za nijansu skuplja od modela 5800 u trenutku kada se pojavila u prodaji. Bilo kako bilo, Nokia C6 definitivno spada u best buy kategoriju jer za relativno malo novca nudi široki spektar mogućnosti.

Nokia C6 tehničke karakteristike/specifikacije

Uređaj na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska

Nadopuna: (25.08.2010) Nokia C6 pojavila se u prodaji u ponudi Vipnet-a i cijena samog uređaja iznosi 2200,00 kuna.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT