Nokia E5 – recenzija

Kamera

5 megapikselna kamera s autofokusom ostavlja dobar dojam i primjerke fotografija možete pogledati ispod ovog teksta. Kvaliteta fotografija u uvjetima dobre vidljivosti je izvrsna, a i one snimljene po oblačnom i kišnom vremenu ne zaostaju puno. Tek nešto slabije, odnosno manje bistre fotografije nastaju  u macro modu, unatoč postojanju autofoukusa. Ono što moramo pohvaliti je prilično jaka bljeskalica. Samo sučelje kamere i izbornik su logično raspoređeni, međutim pri pregledu fotografija i u samoj galeriji nismo naišli na opciju zumiranja, što je svakako nedostatak. Sliku je moguće rotirati, poslati mailom/mms-om, podijeliti na online servisima, uređivati  i spremati u albume.

Klikni na slike za povećanje:

Kvalitetno video snimanje na E seriji Nokiji nikada nije bilo prioritet, stoga i na ovom modelu imamo polu-upotrebljivi framerate od 15 sličica u sekundi.

Baterija

Danak nižoj cijeni platila je i baterija. Umjesto standardne baterije kapaciteta 1500 mAh koja je ugrađena u modele E63, E71 i E72, Nokia E5 je dobila nešto slabiju verziju sa 1200 mAh. No ipak, baterija će pri umjerenom korištenju izdržati do 3 dana. Ovdje podrazumijevamo oko sat vremena razgovora, stalnu vezu s internetom, primanje/slanje e-mailova i instant poruka, povremeno surfanje i otprilike pola sata slušanja glazbe.

Zaključak

Uređaj solidne izrade, čvrst i robusan, a što je najvažnije iznimno brz. Rekorder po količini raspoložive radne memorije u svojoj klasi. Vrlo jednostavnog dizajna s naglaskom na ergonomiju.

Kao što smo vidjeli, nije bez mana, ali jamči odličnu upotrebljivost. Ako vam treba šminkerski uređaj zaobiđite ovaj model. Nokia E5 je namijenjena, kako poslovnim korisnicima, tako i svima onima koji žele komunicirati putem poruka svih vrsta te društvenih mreža. Tu je i besplatna navigacija čije prednosti ne treba posebno opisivati. Napominjem da je Nokia E5 ujedno i prvi uređaj koji podržava tzv. HD zvuk, uslugu koju je nedavno uveo Vipnet.

Kako Nokia E5 u Hrvatskoj još uvijek nije u prodaji, cijenu bismo mogli samo gatati iz nečijeg dlana. Međutim, uspoređujući cijene u nekim drugim zemljama dolazimo do zaključka da bi E5 trebala biti 15-20% jeftinija od modela E72.

Tehničke karakteristike pogledajte ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska

Update: Uređaj je stigao u prodaju.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT