Nokia E72 vs. BlackBerry Bold 9700

Kamera

S obzirom da se radi o poslovnim mobitelima kamera je ovdje praktički irelevantan faktor. No ipak, Nokia E72 sadržava 5 megapikselnu kameru koja proizvodi fotografije zavidne kakvoće, dok BlackBerry ima 3.2 megapikselnu. Oba uređaja podsjeduju LED bljeskalicu a primjerke fotografija pogledajte ispod. Što se video snimanja tiče, ovi poslovnjaci se, očekivano, i nemaju s čime pohvaliti. Oba uređaja snimaju video isječke s framerateom od15 fps, tako da su gledljivi na samim uređajima. Kada ih prebacimo na računalo izostanak kvalitete je razvidan. Ovdje pogledajte primjere fotografija snimljenih Nokijom

i onda iste te pozicije snimljene Blackberryjem

Baterija

Oba modela su opremljenja s 1500 mAh baterijama s kojima postižu široku autonomiju.
Blackberry u punom pogonu izdržat će najmanje tri dana, a ukoliko ga koristite umjerenije i gasite po noći potrajat će i cijeli tjedan. Detaljnije o testu baterije na BlackBerryju pročitajte u posebnoj recenziji.
Kod Nokije je situacija slična, baterija je pri intezivnom režimu korištenja izdržala nešto manje od tri dana, a situacija je bila slijedeća: Uključen 3G, stalna veza s internetom, stalno uključen e-mail klijent, IM klijent (Fring), Skype i GPS. U to vrijeme radilo se o 15 min razgovora, 15 min Skype razgovora preko 3G, 30-ak primljenih mailova, oko 50 IM poruka, 10 min slušanja radija, 20 min surfanja preko 3G, i povremeno „kopanje“ po izbornicima. Naravno, autonomiju baterije možete produžiti prebacivanjem rada na 2G, isključivanjem GPS-a, isključivanjem nepotrebnog Wi-Fi skeniranja itd.

Zaključak

Nedvojbeno je da se radi o odličnim uređajima, štoviše ponajboljima u svojoj kategoriji i svatko će zasigurno naći vlastiti razlog za korištenje jednog, a ne onog drugog. Objektivno, ukoliko imate mogućnost korištenja BlackBerry tarife i povećanu potrebu za komunikacijom putem e-mail i instant poruka BlackBerry Bold 9700 će vam zasigurno odraditi odličan dio posla i bit ćete više nego zadovoljni.
S druge strane, ako koristite sve ovo gore navedeno u nešto manjem opsegu i ako ne želite plaćati posebnu pretplatu za BlackBerry tarifu, Nokia E72 će za vas, uz istu funckionalnost svakako biti bolje rješenje.

BlackBerry Bold 9700 tehničke karakteristike

Nokia E72 tehničke karakteristike

Uređaj Nokia E72 na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT