Nokia G50 službeno predstavljena

Nositelj licence za Nokia brend na smartfonima, finski HMD Global, danas je službeno predstavio novi uređaj srednjeg nižeg cjenovnog razreda – Nokiju G50. Nova Nokia G50 svojim nazivljem malo odskače od aktualnih Nokia G10 i G20 modela koje smo vidjeli prije nekih pola godine, a donosi 5G po još nižoj cijeni.

Nokia G50 dolazi sa Snapdragonom 480 i podrškom za 5G. Uređaj će biti dopstupan u memorijskim varijantama sa 4GB ili 6GB radne memorije, te 64GB ili 128GB interne memorije. Na prednjoj strani nalazi se 6,82 inčni HD+ zaslon sa suzom u kojoj je smještena 8MP prednja kamera. Na poleđini se nalazi 48MP primarna kamera, 5MP ultraširokokutna kamera i 2MP senzor dubine. Senzor otiska prsta smješten je na bok, a tu je i 3,5mm utor za slušalice.

Uz 5G, ostale tehnologije povezivosti koje valja istaknuti su Bluetooth 5.0, WiFi 6 te NFC. Ugrađena baterija kapaciteta je 5000mAh, a uređaj podržava brzo punjenje izlazne snage do 18W. U samom pakiranju, HMD Global isporučuje 10W punjač te, ovisno o tržištu, zaštitnu maskicu i slušalice.

Nokia G50 dolazi s Androidom 11 te obećanjem od dvije godine Android ažuriranja i 3 godine sigurnosnih ažuriranja. Preporučena cijena početne memorijske varijante je oko 230 eura, što je oko 1.725 kuna. Točna cijena za hrvatsko tržište nije poznata u vrijeme objavljivanja članka.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT