Nokia i Ericsson predvode Hexa-X projekt Europske Unije za razvoj 6G mreže

Iako smo trenutno u periodu komercijalnog puštanje prvih 5G mreža, tvrtke u mrežnom segmentu već su počele ulagati u istraživanje tehnologije za sljedeću generaciju mreže – 6G. Katalizator razvoja ovog puta je EU i projekt Hexa-X 6G čiji je cilj definirati primjenu i područja istraživanja sljedeće generacije mobilne mreže te postaviti neke početne standarde. Finska Nokia voditelj je projekta (team lead), dok je švedski Ericsson tehnički menadžer projekta.

Uz spomenutu Nokiju i Ericsson, u projektu sudjeluju finska sveučilišta u gradovima Aalto i Oulu, tvrtke poput Intela, Siemensa, operatera Orange, Telefonica te drugi kao što je vidljivo na slici iznad.

Više detalja o samom projektu nalaze se na službenim stranicama, a vrijeme trajanja je predviđeno na dvije i pol godine. Budžet nisam uspio pronaći, ali novac uložen u istraživanje i razvoj većinom je dobro uložen novac.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT