Nokia radi na Windows 8 tabletu, odustaje od Windows RT-a

Iskreno, nikad mi nije ni bilo jasno zašto bi netko uopće kupio Windows RT tablet, jer onaj s pravim Windows 8 OS-om, uz malo višu cijenu, ima puno više smisla. Naime, Windows RT ima mogućnost pokretanja samo novih Metro aplikacija i kao takav je u startu ograničen u odnosu na Windows 8, ali i iOS i Android tablete.

U samim počecima nove generacije Windowsa, mnogi su proizvođači ponudili svoje Windows RT tablete. Čak je i sam Microsoft ponudio Surface s ograničenim tržišnim dosegom, dok su neki poput Samsunga požalili, jer su brzo uvidjeli da za Windows RT proizvodima praktički nema potražnje.

Sada se ispostavilo da je i Nokia svojedobno razvijala Windows RT tablet, o čemu svjedoče fotografije takovog prototip uređaja, no u međuvremenu su odustali od njegovog lansiranja na tržište, vjerojatno iz razloga što su vidjeli da bi to bio još jedan promašaj.

Kako sada stvari stoje, Nokia ipak ima u planu na tržište izbaciti tablet, ali će ovaj biti temeljen na punom Windows 8 operativnom sustavu.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]