Nokia radi na Windows 8 tabletu, odustaje od Windows RT-a

Iskreno, nikad mi nije ni bilo jasno zašto bi netko uopće kupio Windows RT tablet, jer onaj s pravim Windows 8 OS-om, uz malo višu cijenu, ima puno više smisla. Naime, Windows RT ima mogućnost pokretanja samo novih Metro aplikacija i kao takav je u startu ograničen u odnosu na Windows 8, ali i iOS i Android tablete.

U samim počecima nove generacije Windowsa, mnogi su proizvođači ponudili svoje Windows RT tablete. Čak je i sam Microsoft ponudio Surface s ograničenim tržišnim dosegom, dok su neki poput Samsunga požalili, jer su brzo uvidjeli da za Windows RT proizvodima praktički nema potražnje.

Sada se ispostavilo da je i Nokia svojedobno razvijala Windows RT tablet, o čemu svjedoče fotografije takovog prototip uređaja, no u međuvremenu su odustali od njegovog lansiranja na tržište, vjerojatno iz razloga što su vidjeli da bi to bio još jedan promašaj.

Kako sada stvari stoje, Nokia ipak ima u planu na tržište izbaciti tablet, ali će ovaj biti temeljen na punom Windows 8 operativnom sustavu.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT