Nokia u 4. kvartalu ostvarila operativnu dobit u iznosu od 585 milijuna dolara

Financijski izvještaj koji se ovog mjeseca najviše očekivao je onaj Nokijin. U proteklom kvartalu mnoge su oči bile uprte u ovu kompaniju i s nestrpljenjem se očekivala objava poslovnih rezultata. Već je prije desetak dana objavljeno kako je u četvrtom kvartalu 2012. godine prodano 4,4 milijuna Lumia uređaja, a danas doznajemo da je operativna dobit kompanije u ovom razdoblju iznosia 585,7 milijuna dolara. Neto dobit je, pak, iznosila 270 milijuna dolara. Ovo je prvi pozitivan kvartal za Nokiju nakon cijelog niza negativnih, pa će Nokia 2012. godinu na kraju ipak završiti s gubitkom od 3 milijarde dolara.

Preživjeli u Nokiji svakako imaju razloga za veselje, jer ovaj kvartal na neki način predstavlja prekretnicu koja je zaustavila negativne trendove nakon odustajanja od Symbiana i MeGoo-a te prelaska na Windows Phone platformu.

2013. godina za Nokiju predstavlja stanoviti novi početak. Od strane Microsofta je odobrena i financijaska injekcija u iznosu od 250 milijuna dolara i nakon godinu dana Nokia ponovo starta s rezervom gotovine koja je sada narasla na 5,8 milijardi dolara.

Prvi put od početka stoljeća Nokia neće isplatiti dividendu dioničarima, već će se fokusirati na poboljšanje svog financijskog stanja i nova ulaganja.

kompletan financijski izvještaj možete pogledati ovdje.

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]