Nova interaktivna karta i nova verzija mobilne aplikacije HAK-A

HAK

Hrvatski autoklub pokrenuo je novu poboljšanu i sadržajniju interaktivnu kartu Hrvatske koja planiranje putovanja omogućuje s puno više detalja i gotovo 50 tisuća interesnih točaka po Hrvatskoj te ima responzivno korisničko sučelje. U nju su osim kartografske podloge domaće tvrtke Mireo sada integrirane i podloge Google Mapa te Bing Mapa, što omogućuje korisnicima odabir najpogodnije između njih te planiranje cestovnog putovanja ne samo po Hrvatskoj nego i po cijeloj Europi i šire.

HAK-ova karta, koju je u 2014. koristilo više od milijun korisnika, precizno izračunava sve putne troškove – osim procjene troška za gorivo prema aktualnim cijenama goriva i prijeđenom putu te preciznog izračuna cestarina za cijelu cestovnu mrežu u RH, od sada je dostupan i puni izračun troškova za trajekte, za sve vrste vozila, kombinacije putnika (odraslih i djece) i prikolica.

Nova interaktivna karta, koju je tehnički realizirala domaća informatička tvrtka Infinum, u odnosu na prve dvije verzije iz 2007. i 2010. ima gotovo 50 tisuća interesnih točaka, koje nisu samo prometnog i turističkog karaktera nego zanimljive i širem krugu korisnika. Riječ o oznakama za bolnice, škole, hostele i hotele, benzinske postaje, restorane, auto servise, željezničke i autobusne kolodvore te brojne druge točke po gradovima i naseljima.

Velika razlika u odnosu na prijašnje karte je i što se sad u pratećem planeru putovanja osim izračuna troškova puta i cestarina po Hrvatskoj te procjene troška goriva sada nude i precizni izračuni troškova za trajekte. Unaprijeđen je i pregled geoinformacijskih podataka s vizualnim prikazima parkirnih zona u, za sada, pet gradova (Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Metković) te prikazima ričnih državnih cesta u Hrvatskoj.

Uz novu interaktivnu kartu na konferenciji za novinare u HAK-u je u srijedu predstavljena i nova poboljšana mobilna aplikacija HAK, prilagođena za veće ekrane pametnih telefona na platformama iOS 8 i Android 5.0. Aplikacija je, kao i interaktivna karta HAK-a s planerom putovanja, za korisnike besplatna, a u HAK-u očekuju da će njihovo korištenje porasti zbog novih poboljšanja.

Mobilna aplikacija HAK-a do sada je sa svih platformi imala više od 483 tisuće preuzimanja, istaknuo je na Goran Baotić iz HAK-a dodavši kako nova verzija aplikacije HAK nudi više funkcionalnosti, poput ‘widgeta’ za brzo plaćanje parkiranja, najbliže benzinske postaje i stanje na cestama.

Informacije o stanju na cestama na novoj su verziji aplikacije restrukturirane, uvedena je nova kategorizacija i stilizacija teksta te su izvješća preglednija, jasnija i čitka.

Karta je dostupna na računalima i na mobilnim uređajima na webu HAK-a.

Preuzmite:

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT