Novi Appleov A8 procesor nije proizveden od strane Samsunga

A8

Nakon što je ekipa iz iFixita najprije otkrila bateriju od 2915 mAh u iPhoneu 6 Plus, polako postaju dostupne i ostale informacije iz unutršnjosti novih Appelovih gadgeta. Sada je na redu je A8 procesor. Kako svi detalji oko novog Appleovog SoC-a polako postaju poznati, saznali smo da ga nije proizveo Samsung, kao što je to slučaj bio prethodnih godina, već tajvanska tvrtka TSMC.

Prethodni čip, Apple A7, bio je izrađen u 28 nm tehnologiji i imao oko milijardu tranzistora, dok novi A8 koristi 20 nm tehnologiju i sadrži ih dvostruko više. Prema riječima Appleovih ljudi, grafičke performanse ovog čipa su za 50% više nego kod prethodnika i 25% više na ukupnoj razini.

Eto, nakon dugih godina povlačenja po sudovima zbog kopiranja dizajna i drugih tehnologija, Apple se sada dodatno udaljio od Samsunga i to u ključnom segmentu. Samsung će ovim definitivno pretpjeti izvjesnu financijsku štetu, a hoće li TSMC zadovoljiti potražnju, ostaje za vidjeti.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT