Novi iPad Pro dolazi s M1 procesorom i Thunderbolt priključkomApple je službeno predstavio novu generaciju iPad tableta, koji su sada pogonjeni novim M1 procesorom, tj. istim onim kojeg smo nedavno upoznali na novim MacBook Air i MacBook Pro računalima. Tako su svjetlo dana ugledali iPad Pro uređaji s dijagonalom zaslona od 11 i 12,9 inča.Novi zaslon Apple naziva Liuid Retina XDR Display koji može zabljesnuti s nevjerojatnih 1600 nita, a podržava sve moderne tehnologije kao što su HDR10+, Dolby Vision i HLG. Ono najvažnije svakako je 120 Hz stopa osvježavanja, a rezolucija iznosi 2732 x 2048 točaka.

Zbog potpuno novog procesora koji se u gore spomenutim prijenosnicima pokazao izuzetno moćnim, brzina izvođenja grafičkih radnji je 1500 puta veća nego u prethodniku. Barem tako navode u Appleu. Novi iPad sada još više nalikuje prijenosnom računalu nego tabletu, budući da je u njega ugrađen Thunderbolt port s maksimalnom brzinom prijenosa podataka od 4 Gbps.S obzirom da se u Appleu vole hvaliti ekologijom, objavili su da je kućište novih iPada izrađeno 100% od recikliranog aluminija.

Raspon interne memorije kreće se od 128 GB pa sve do 2 TB, no o tome će ovisiti i cijena koja će u EU iznositi između 1200 i 2400 eura. Ukoliko želite, možete dobiti i 5G verziju uređaja s nadoplatom od 170 eura. Naravno, računajte da će se dodatni pribor kao što su olovke i tipkovnice dodatno naplaćivati, i to ne po baš niskoj cijeni.

Kada i po kojoj cijeni će novi iPadi stići na naše tržište, za sada nije poznato.