Novi iPad Pro dolazi s M1 procesorom i Thunderbolt priključkom

Apple je službeno predstavio novu generaciju iPad tableta, koji su sada pogonjeni novim M1 procesorom, tj. istim onim kojeg smo nedavno upoznali na novim MacBook Air i MacBook Pro računalima. Tako su svjetlo dana ugledali iPad Pro uređaji s dijagonalom zaslona od 11 i 12,9 inča.

Novi zaslon Apple naziva Liuid Retina XDR Display koji može zabljesnuti s nevjerojatnih 1600 nita, a podržava sve moderne tehnologije kao što su HDR10+, Dolby Vision i HLG. Ono najvažnije svakako je 120 Hz stopa osvježavanja, a rezolucija iznosi 2732 x 2048 točaka.

Zbog potpuno novog procesora koji se u gore spomenutim prijenosnicima pokazao izuzetno moćnim, brzina izvođenja grafičkih radnji je 1500 puta veća nego u prethodniku. Barem tako navode u Appleu. Novi iPad sada još više nalikuje prijenosnom računalu nego tabletu, budući da je u njega ugrađen Thunderbolt port s maksimalnom brzinom prijenosa podataka od 4 Gbps.

S obzirom da se u Appleu vole hvaliti ekologijom, objavili su da je kućište novih iPada izrađeno 100% od recikliranog aluminija.

Raspon interne memorije kreće se od 128 GB pa sve do 2 TB, no o tome će ovisiti i cijena koja će u EU iznositi između 1200 i 2400 eura. Ukoliko želite, možete dobiti i 5G verziju uređaja s nadoplatom od 170 eura. Naravno, računajte da će se dodatni pribor kao što su olovke i tipkovnice dodatno naplaćivati, i to ne po baš niskoj cijeni.

Kada i po kojoj cijeni će novi iPadi stići na naše tržište, za sada nije poznato.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT