Novi iPad Pro donosi tanje kućište, Face ID, USB-C, novi Pencil…

Nakon nekoliko godina održavanja postojećeg dizajna, Apple je danas napokon predstavio redizajnirani iPad Pro. Zahvaljujući novoj koncepciji kućišta, Appleovi tableti su vidljivo smanjeni, stanjeni i suženi. Tako 12,9-inčni model zauzima osjetno manje gabarite od prethodnika, dok je manjem modelu zaslon narastao na 11 inča, a zauzima približno istu površinu kao stari 10,5-inčni iPad Pro.

Možda najzanimljiviji detalj kad su dimenzije u pitanju je debljina novih iPada, koja sada iznosi samo 5,9 milimetara, što će svakako utjecati na ergonomiju, odnosno prenosivost.

Srce novih iPada Pro je, naravno, A12 Bionic procesor, zahvaljujući kojemu su od prethodnika u single-core izvedbi brži 35%, a u multi-core do 90%. Tu je i novi 7-jezgreni GPU, koji je prema riječima Appleovih inženjera čak 1000 puta brži od prethodnog.

Novi iPad Pro je izgubio home tipku, ali je dobio Face ID po uzoru na iPhone, a ono što smo zaista dugo čekali je USB-C priključak, čija ga ugradnja podiže za još jednu stepenicu prema punokrvnom računalu.

Ne samo što će novi iPad Pro sada biti lakše puniti i povezivati, već će ga se moći koristiti i kao powerbank za druge uređaje. Ugradnjom USB-C utora, Apple je otvorio put za jednostavnije povezivanje periferija, pa čak i 5K eksternog monitora.

Novi iPad Pro ima četiri zvučnika koji isporučuju stereo zvuk, 12 MP kameru koja može snimiti 4K 60 fps video, gigabitni LTE modem, dok u prodajnom pakiranju dolazi 18W punjač. Ovo vjerojatno znači da ćete za brzo punjenje morati kupiti drugi ili ga puniti onim za noviji MacBook, naravno, ako ga posjedujete. Kapacitet baterije Apple je opisao poštapalicom o „cjelodnevnom“ trajanju, tako da ćemo točne brojke saznati kad dođe u prodaju.

Tu je i novi Apple Pencil, koji se na uređaj može „pričvrstiti“ pomoću magneta, a kad je s njime spojen, automatski mu se napaja i baterija.

Uz novi iPad Pro stiže i nova tipkovnica, koja će se, naravno, prodavati odvojeno. Sada se zove Smart Keyboaed Folio i nudi dva različita kuta postavljanja na uređaj.

Cijena novih iPada Pro u SAD počinje od 799 dolara za 11-inčni WiFi model, te 999 dolara za 12,9 inčni. Naravno, radi se o početnim modelima sa 64 GB interne memorije, a u ponudi će biti i LTE verzije s internom memorijom do čak 1 TB.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT