Novi iPadi navodno stižu tek u drugoj polovici godine

Nakon što je podosta kasnio s predstavljanjem novih MacBook Pro računala, čini se da će slična sudbina zadesiti i iPade. Naime, insajderi iz tvrtki Appleovih dobavljača javljaju da će Apple vjerojatno predstaviti tri iPad tableta, ali tek u drugoj polovici godine, a ne na proljeće, kako se ranije mislilo.

Špekulira se da bi Apple mogao lansirati 9,7 i 10,5-inčne iPade, s tim da bi prvi trebao stići po pristupačnijoj cijeni. Treći model ni trebao biti nova generacija iPada Pro s dijagonalom zaslona od 12,9 inča.

9,7-inčni iPad bi ispod haube navodno trebao donijeti Apple A9X procesor, što bi mu u startu osiguralo nižu cijenu. Ako se ova prognoza ostvari, za očekivati je da će i druge komponente biti starijeg datuma, no isto tako treba imati na umu da je pojam «pristupačno» kod Applea relativan.

S druge strane, 10,5-inčni iPad i 12,9-inčni iPad Pro bi trebali koristiti Apple A10X procesor i općenito doći s najnovijim komponentama, što automatski znači i višu cijenu.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]