Novi iPadi navodno stižu tek u drugoj polovici godine

Nakon što je podosta kasnio s predstavljanjem novih MacBook Pro računala, čini se da će slična sudbina zadesiti i iPade. Naime, insajderi iz tvrtki Appleovih dobavljača javljaju da će Apple vjerojatno predstaviti tri iPad tableta, ali tek u drugoj polovici godine, a ne na proljeće, kako se ranije mislilo.

Špekulira se da bi Apple mogao lansirati 9,7 i 10,5-inčne iPade, s tim da bi prvi trebao stići po pristupačnijoj cijeni. Treći model ni trebao biti nova generacija iPada Pro s dijagonalom zaslona od 12,9 inča.

9,7-inčni iPad bi ispod haube navodno trebao donijeti Apple A9X procesor, što bi mu u startu osiguralo nižu cijenu. Ako se ova prognoza ostvari, za očekivati je da će i druge komponente biti starijeg datuma, no isto tako treba imati na umu da je pojam «pristupačno» kod Applea relativan.

S druge strane, 10,5-inčni iPad i 12,9-inčni iPad Pro bi trebali koristiti Apple A10X procesor i općenito doći s najnovijim komponentama, što automatski znači i višu cijenu.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT