Objavljen službeni promotivni video Blackberry Priva

Blackberry Prim

Blackberry Priv, prvotno nazvan Venice, prvi je BlackBerry mobitel u potpunosti temeljen na Androidu (Lollipop). Specifičnost je pomična (slider) hardverska QWERTY tipkovnica, inače uskrsnula tradicija ove kompanije u nešto izmijenjenom obliku. Uređaj je izazvao veliku pozornost a mnogobrojne, uglavnom netočne glasine, demantirao je Blackberry objavom promotivnog videa te potvrdom specifikacija na službenom blogu. Znamo da Priv dolazi s velikim, po uzoru na Samsung Galaxy Edge, s obje strane zaobljenim AMOLED zaslonom veličine 5.4 inča i QHD rezolucije. Za pogonski stroj odabran je Qualcommov Snapdragon 808, u zadnje vrijeme glavni izbor u proizvodnji flagship uređaja, uglavnom nakon brojnih pritužbi na pretjerano zagrijavanje Snapdragona 810. Znatiželju budi i 18 megapikselna kamera sa Schneider-Kreuznach optikom, ali i ogromna baterija snage 3,410 mAh. Sve ovo Blackberry je smjestio u kućište dimenzija 147 mm x 77.2 mm, dok težina mobitela iznosi povećih 192 grama.

Priv bi mogao postati ulaznica za povratak ove nekad slavne kompanije na tržište – pored neobičnog i pomalo hrabrog dizajna, kompanija se fokusirala na sigurnost i privatnost operacijskog sustava i pripadajućih aplikacija. Obećavaju unijeti pouzdanost i povećanu produktivnost u svijet Androida, što će sigurno cijeniti poslovni korisnici, inače ciljana publika ove kompanije. Hoće li uspjeti u tome, saznat ćemo tek kad uređaj ugleda police trgovina. Prednarudžbu je moguće obaviti ovdje.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT