Od sljedećeg tjedna recepti i naručivanje kod liječnika putem mobilne aplikacije

mobilna-aplikacija

Prema po pisanju Novog lista, osiguranici HZZO-a, dakle svi hrvatski državljani, od sljedećeg tjedna moći će s obiteljskim liječnikom komunicirati putem mobilnog portala, odnosno aplikacije na pametnom telefonu.

Pacijenti će se tako moći naručiti za pregled, zatražiti recept za lijek, doznaku za bolovanje ili se naručiti za vađenje krvi. Prethodno će biti potrebno zatražiti lozinku za pristup aplikaciji, odnosno portalu, koju će dobiti od svog liječnika.

Novi informacijski sustav HZZO-a bi trebao znatno olakšati rad liječnicima, ali i uštedjeti vrijeme pacijentima, jer su do sada sve morali obavljati putem telefona ili osobno dolaziti u ambulantu i čekati red. Novi mobilni portal HZZO-a će u prvoj fazi moći primiti do 1,5 milijun korisnika, a do kraja godine sve osiguranike.

Za sada nema detalja o točnom datumu lansiranja nove usluge, no vjerujemo da će se to zaista dogoditi već sutra, kako iz HZZO-a najavljuju. Isto tako jedva čekamo isporbati aplikaciju i uvjeriti se kako novi informacijski sustav radi u praksi.

 
      
 • Cipa

  Ja već duže vrijeme koristim usluge zdravlje.net i mogu reći da nisam previše oduševljen. Nadam se da će aplikacija biti bolja.

 • DexterM.

  Evo linka na Googleov Playstore pa se uvjerite u “kvalitetu” aplikacije.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=hzzo.cvim.hr.pametnozdravlje

 • Najjstarija djeca

  Biće korisno za pacijente,nebudem morao više čekati određeni rezervirani sat kada se može zvati za recept.Nije mi jasno dali će biti posebna nova aplikacija za to ili jedna od postojećih koje se sada mogu preuzeti….

 • Peregrine Falcon

  Moja doktorica i sestra se spetljaju već i na ovoj razini komunikacije, a narudžba je samo “prazno slovo na papiru”…

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]