OnePlus objavio da su hakeri probili zaštitu servera i došli do privatnih podatka korisnika. Brojevi kreditnih kartica nisu ugroženi

OnePlus, kompanija najapoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje kako je nepoznati haker provalio u njihovu bazu podataka te time potencijalno ugrozio njihovu privatnost.

Kompanija navodi da su lozinke i brojevi kreditnih kartica sigurni, no nepoznatoj grupi hakera su dostupni privatni podaci poput email adresa, brojeva telefona i kućnih adresa na koje su uređaji poslani iz njihovih web trgovina.

Za sada nije poznato kad se točno ovaj hakerski napad dogodio niti koliko je korisnika zahvaćeno.

Iako podaci o plaćanju, tj. brojevi kreditnih kartica ovim napadom nisu obuhvaćeni, postavlja se pitanje koliko je sustav OnePlusa siguran. Štoviše, sličan napad se već dogodio prije dvije godine, kada su procurili čak i brojevi kreditnih kartica, no oni koji su plaćali PayPalom nisu bili ugroženi.

OnePlus je također nekoliko puta uhvaćen na djelu kako privatne podatke korisnika šalje centrali u Shenzhenu, o čemu smo u više navrata izvještavali. Ta afera nije prošla ispod radara većine tehnološki orijentiranih medija, ali je izostala kod onih za šire mase.

Hoće li i na koji način OnePlus poraditi na sigurnosti svojih kupaca, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju je dobro što su one čiji su podaci procurili, na vrijeme obavijestili.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT