OnePlus Wireless Bullets - RecenzijaOnePlus, inače poznat po svojim smartfonima – ubojicama flagshipa, odlučio je pojačati napade i torpednim čamcima. Tako je zajedno s najnovijim smartfonom OnePlus 6, predstavio i novu dodatnu opremu u vidu Bluetooth slušalica, čime je proširio portfolio.


OnePlus Bullets Wireless službeno je ime ovih slušalica, koje iz njihove web trgovine možete nabaviti za 69 eura, što je zaista malo kad u obzir uzmemo što tom investicijom dobivate. U moru ponude raznoraznih in-ear bežičnih slušalica, ove spadaju u tzv. neck kategoriju.Dakle, radi se o slušalicama koje su međusobno povezane, dakle nisu fizički odvojene jedna od druge, a između njih se nalazi baterija i sve potrebne tehnikalije. Dakle slušalice se nose tako da ih okačite oko vrata (kao krunicu, zlatni lanac ili stetoskop), gdje po potrebi mogu ostati i kad ih izvadite iz ušiju.

Same slušalice su izrađene iz aluminija, što znači da su vrlo lagane, ali opet dovoljno čvrste. Unutar malenog kućišta imaju ugrađen magnet, koji osim što im pomaže kod pakiranja (u torbu ili džep), njegova osnovna svrha je – kontrola glazbe. Na primjer, kad na omiljenom music playeru, ili čak YouTubeu, slušate omiljenu pjesmu, izvadite slušalice iz ušiju i spojite ih magnetom, glazba (ili YouTube video) će se u to mtrenutku pauzirati. Napomenimo da ovo radi na svim uređajima s kojima slušalice uparite, dok će se ponovno pokretanje glazbe odvajanjem magneta nastaviti samo ukoliko imate OnePlus 6 ili OnePlus 5/5T.

size="medium"

Dakle, slušalice su kompatibilne sa svim Bluetooth uređajima, a uspio sam ih spojiti s Noteom 8, i jednim Windows 10 računalom. Na problem sam naišao kod drugog Windows računala i još uvijek nisam uspio dokučiti u čemu je problem. Isto vrijedi i s Mac računalima. S jednim MacBookom sam ih spojio bez problema, dok s drugim (istim takvim) nikako.

Što se kvalitete zvuka tiče, ne treba očekivati da će audiofile baciti na dupe, ali realno, za 70 eura teško da ćete naći nešto bolje u Bluetooth kategoriji. Ove slušalice nude i dobru izbalansiranost baseva i srednjetonaca, s vrlo malo smetnji i šumova, što će, naravno, ovisiti i o kvaliteti glazbene datoteke koju ste nelegalno preuzeli s Torrenta. Ukupno gledano, ove će slušalice kvalitetom i jačinom zvuka većinu kupaca oduševiti, dok će oni izbirljivi svakako odriješiti kesu.Ono što vas neće oduševiti su telefonski pozivi, barem ne u bučnom okruženju kakvi mogu biti restorani, kafići ili prometne ulice. U tom slučaju vi ćete sugovornika čuti izvrsno, ali on vas baš i ne. Razlog tome je činjenica što se mikrofon ne nalazi ispred usta, no to je inače općenit problem ovakvog koncepta slušalica. Ako ih mislite koristiti za telefonske pozive, znajte da će vas sugovornik čuti samo ako se nalazite u tihom okruženju.Što se autonomije tiče, ona je zadovoljavajuća. OnePlus deklarira trajanje baterije od osam sati, no to je ostvarivo samo u uvjetima kad je zvuk pojačan na nekih 50%. Ako želite glasniju glazbu ili bolji doživljaj videa (što vam inače može oštetiti sluh), računajte na nekih pet do šest sati autonomije. Naravno, vrlo važan je podatak i koliko ste udaljeni od uređaja s kojim su slušalice uparene. Što veža razdaljina, to kraće trajanje baterije. Možete ih puniti svakim USB-C punjačem, ali će ih OnePlusov, naravno, napuniti najbrže.U prodajnom pakiranju nalaze se i dva para rezervnih gumica, kao i lijepa gumena futrola za prenošenje slušalica. Nažalost, kad je ona u pitanju sve ostaje na ljepoti, jer je jednostavno premala da bi se slušalice u nju komotno umetnule. Kako god ih okrenem, moram paziti da nešto ne polomim, tako da razmišljam o nekakvoj improvizaciji, a futrolu bih mogao eventualno iskoristiti kao kutiju za sapun.Na kraju zaključimo da su OnePlus Wireless Bullets jedne od najboljih, ako ne i najbolje Bluetooth slušalice za svoju cijenu. Nažalost, u ovom trenutku ne možete ušetati u trgovinu, staviti ih u košaru i nadobudno se uputiti prema blagajni, baš kao ni sam OnePlus 6. Možete ih naručiti jedino iz OnePlus web trgovine, odnosno EU skladišta koje se nalazi u Poljskoj. Zahvaljujući izvrsnom i nevjerojatno pouzdanom DHL-u, one će uz 10 eura poštarine do Hrvatske putovati samo tri dana, osim ako živite u Mrduši Donjoj, gdje DHL ne dostavlja direktno, nego preko partnera o kojem se inače ne priča u pristojnom društvu.