Oppov savitljivi smartfon bi mogao imati skočnu kameru kako bi dodatno smanjio rubove kućišta

Još uvijek čekamo da prvi savitljivi smartfoni krenu u prodaju. Samsungov Galaxy Fold je odgođen zbog problema upravo s njegovim vitalnim dijelom – savitljivim zaslonom, dok je sudbina Huaweijevog Mate X zbog najnovijih događanja, neizvjesna.

Vidjeli smo i koncept Xiaomijevog savitljivca, no tek o njegovom datumu izlaska se ne zna apsolutno ništa.

Najnovije informacije stižu iz Oppa, čiji patent otkriva da će njihov uređaj biti savitljiv prema van, dakle kao Huaweijev, ali će pored toga imati skočnu kameru koja će omogućiti dodatno smanjivanje zaslona.

BBK Electronics, kompanija koja u svom portfelju ima brandove Oppo, Vivo i OnePlus, pokazala se kao pionir tehnologije s kamerom koja iskače iz kućišta, stoga ne čudi da je takvu koncepciju namijenila i novoj generaciji smartfona.

Kad će Oppov savitljivac na tržište, za sada nije poznato, jer patent sam po sebi ne znači da će istit takav uređaj završiti i na tržištu, posebice ne ovaj s rendera, koji je izrađen na temelju podatak iz patentne prijave.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]