Pegatron navodno započeo probnu proizvodnju Surface telefona

pegatron

Već smo nekoliko puta konstatirali da je Microsoftov Windows Phone (Mobile) klinički mrtav. Novi uređaji se mogu prebrojati na prste jedne ruke, a tržišni udio je odavno pao ispod zanemarivih 1%. Svemu ovome pridonio je i sam Microsoft, koji je više truda uložio u aplikacije za iOS i Android, nego za vlastitu platformu. No ipak, nedavne najave izvršnog direktora Satye Nadelle ulijevaju nadu da će platforma preživjeti.

Pore toga, najnovije glasine dolaze iz Pegatrona, koji, slično kao Foxconn, proizvodi hardver za mnoge druge poznate kompanije, među kojima je i Apple. Prema informacijama kojima raspolaže tajvanski Commercial Times, Pegatron je već započeo s pokusnom proizvodnjom Surface Phone uređaja. Za sada nema puno detalja, ali se nagađa da bi Surphace Phone mogao biti pokretan Snapdragonom 835, kao i većina top modela za 2017. godinu.

Koliko je u ovome istine, vidjet ćemo uskoro. Ukoliko Surface Phone zaista ugleda svjetlo dana, Microsoftovi fanovi će doći na svoje, a koliko će ga prihvatiti oni drugi, ovisit će o revoluciji koju ovaj uređaj bude donio. Naime, upravo je nešto revolucionarno potrebno kako bi se klinički mrtva platforma digla iz pepela, odnosno da bi zainteresirala korisnike drugih platformi, koje su već duboko ukopane na tržištu smartfona.

Isto tako je moguće da će Microsoft s ovim proizvodom krenuti polako i s potpuno drugom filozofijo, fokusirajući se na poslovne korisnike, ali ako ne osvoji kritični dio ukupnog tržišta. pitanje je kolika će biti isplativost cijelog posla.

 
      
 • Nokia4ever

  Ako če bit zamjena za pc i lap top biče bomba…drugčije ništa od toga!

 • marijan

  Močičemo koment irat tek kad dodže na tržište…jer tako?

 • brat_goran

  vidis da mozemo i sad komentirat 😀

 • Sterne

  Microsoft ne ide na to da bude konkurencija ostalima. Ovo njihovo nece imat konkurenciju u Androidu i iOSu. Ali to ne znaci da ce im oteti veliki dio trzisnog udjela.

 • DexterM.

  A ovo si namjerno napisao ovako, jel’ da? Da ispadne da si nepismen… Jel’ da jesi? 😀

 • Meda

  Covjek je iz slovenije, u cemu je problem?

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]