Pipo P1 – Recenzija

Kamera

Stražnja kamera snima fotografije u rezoluciji 8, 5, 3 i 1 megapiksela, a koristi i autofokus, što će biti od koristi kod fotografiranja dokumenata ili općenito teksta. Naime, do sada smo se susretali s mnogim tabletima koji u kameri nisu imali ugrađen autofokus pa je sama njena svrha dodatno bila izgubila na smislu.

Sučelje kamere je krajnje jednostavno, mogli bismo reći spartansko i nudi najosnovnije mogućnosti. Možete birati između fotoaparata, video kamere i panoramske snimke, a nudi još geooznačavanje, samookidač, podešavanje kontrasta i odabir prednje kamere.

Problem kod kamere je to što prikaz na zaslonu ne odgovara baš najbolje onome što vidi objektiv, a to se najviše osjeti pri fotografiranju dokumenta ili bilo kakvog teksta na papiru. Bljeskalica je dobro usklađena s autofokusom, ali je ispodprosječne jakosti.

U nastavku slijedi nekoliko primjera

Baterija

Za zahtjevne zaslona visoke rezolucije bilo je potrebno ugraditi i jaču bateriju, tako da smo na Pipu P1 dobili čitavih 10.000 mAh, što je praktički najviše utjecalo na masu. Ovo će osigurati do nekih pet ili šest sati igranja ili isto toliko reprodukcije videa. U uvjetima umejrene potrošnje svih resursa uređaja podjednko, računajte na nekih dva dana autonomije.

Zaključak

Pipo P1 je uređaj koji obećava, ali se u mnogim segmentima i dokazuje kao vrlo dobar za svoj cjenovni razred. Za cca. 2000 kuna dobivate solidan uređaj, vrlo dobrog zaslona visoke rezolucije, opremljenog najnovijim procesorom, a široke je ruke kad su RAM i interna memorija u pitanju.

Nedostatak izravne mogućnosti spajanja na 3G (osim preko USB modela) mu ne ide u prilog, ali sada kad praktički svi mobiteli pordžavaju mobilne hotspotove, to i ne bi trebao biti problem.

Uređajem će biti zadovoljni i zahtjevniji korisnici, a s obzirom na hardver i općenito karakteristike, nudi dobar omjer uloženog i dobivenog.

 

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT