Počela prodaja OMRON HeartGuide pametnog sata s mjeračem krvnog tlaka

Japanska tvrtka OMRON, poznata po povoljnim i kvalitetnim mjeračima tlaka, na početku 2019. godine je predstavila i pametni sat HeartGuide (BP8000m).Pored klasičnog praćenja aktivnosti i sna, te prikazivanja osnovnih obavijesti o propuštenim pozivima, SMS poruka i e-mail obavijesti, sat ima i opciju mjerenja tlaka, a preciznost rezultata je jednaka profesionalnim mjeračima tlaka. Uz umjereno korištenje svih opcija, baterija će trajati približno 2 dana, no to je izvrstan rezultat s obzirom na opciju koju sat nudi. Litij-polimerska baterija ima mogućnost trajanja do 500 ciklusa punjenja, a korisniku omogućava približno 7 mjerenja tlaka dnevno. Tlak se mjeri napuhavanjem jastuka koji je ugrađen u remen sata, a rezultati se osim na satu mogu pratiti i putem aplikacije.

Sat ima transflektivni kružni LCD zaslon koji je ugrađen u 48 mm kućište mase 115 grama. Samo kućište dolazi u crnoj i srebrnoj boji, a vezujete ga s 30 mm remenom čije su dimenzije nešto veće od standardnih, što je i logično zbog funkcije mjerenja tlaka.

Cijena sata iznosi 499 $, što je približno 3360 kn. Trenutno se sat isporučuje samo u SAD-u, no vjerujem da bi uskoro trebao biti dostupan diljem svijeta.

Danas postoji popriličan broj satova i drugih gadgeta koji su u mogućnosti mjeriti različite parametre važne za praćenje zdravlja. Pored otkucaja srca i elektrokardiograma, OMRON je podigao ljestvicu postavljanjem mjerača krvnog tlaka na zapešće. Doista je interesantno pratiti razvoj ovih uređaja i samo je pitanje vremena kada će se većina parametara moći pratiti jednim uređajem.

Više detalja o HeartGuide satu pronađite na službenim stranicama OMRON-a.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT